Audit-ul seo – il poti face tu sau poti angaja o firma

zonia.ro
Share Button

audit-ul-seo-il-poti-face-tu-sau-poti-angaja-o-firmaCand vine vorba despre audit-ul seo al website-ului tau, trebuie sa stii ca ai la dispozitie 2 solutii: il poti face tu sau poti face outsourcing – daca tu sau echipa ta seo este prea ocupata cu alte atributii.

Daca iti doresti sa stii ce inseamna optimizare seo, poti incepe prin accesarea informatiilor de pe Smartseopack.com.

Daca te-ai hotarat sa-l faci singur, poti folosit Moz si Search Engine Land, aceste doua publicatii avand suficienta documentatie si ghiduri complete despre cum poti face audit-uri de baza, singur. Totusi, trebuie sa tii cont de faptul ca abilitatea ta de a identifica anumite probleme tine strict de experienta ta sau a echipei tale de SEO.

spioneaza.ro

Daca ai o echipa SEO formata din profesionisti cu o experienta solida in domeniu, nu ai de ce sa-ti faci griji. Dar, daca echipa ta seo are foarte mult de lucru si in alte departamente ale marketing-ului afacerii tale online (update-uri regulate si complexe pe social media, articole pe blog sau constructie de link-uri), atunci cel mai bine pentru tine ar fi sa faci outsourcing, adica sa externalizezi acest job.

Un audit SEO complet, adanc, este destul de greu de facut si cere timp. Asta deoarece un audit nu ar trebui sa se opreasca niciodata la o lista cu ce merge si cu ce nu merge. Nu este destul pentru a identifica problemele reale.

Pe de alta parte, pe masura ce descoperi problemele respective, trebuie sa implementezi imediat solutii pentru a le rezolva/indeparta. Echipele de seo specializate, te pot ajuta sa faci mult mai repede si mai eficient acest lucru, decat daca ai incerca sa le rezolvi singur.

Echipele de seo au in avantajul lor si experienta acumulata in diferite campanii si strategii seo. O echipa cu o experienta foarte buna, poate ca a analizat sute sau mii de site-uri inaintea website-ului tau, eficientizand campaniile si strategiile seo pentru sute de clienti.

Acest lucru nu poate fi decat benefic pentru tine si cel mai important, nu va exista riscul sa pierzi sume importante de bani, investind in practici pe care le crezi bune, dar care se vor dovedi ineficiente la final, asta din cauza faptului ca tu nu ai avut experienta necesara.

In acelasi timp, multe firme de seo ofera audit-uri de baza la preturi foarte mici, care te pot ajuta sa determini ce merge prost pe website-ul tau si ce trebuie reparat mai intai. Bineinteles, dupa un astfel de audit de baza, poti proceda la efectuarea unui audit complet, daca vei considera ca este cazul.

Pentru a retine o idee generala despre acest articol, trebuie sa stii ca un audit seo este esential pentru ca o afacere online (website) sa poata creste in mod natural in rezultatele din cautari si este mai mult decat binevenit pentru strategia generala seo a website-ului tau.

Chiar daca nu crezi intr-o astfel de initiativa la inceput, pe termen mediu si lung, aceste audit-uri se vor dovedi cei mai puternici factori de corectie si imbunatatire, pentru seo-ul website-ului tau.

Leave a Reply