Ce ar trebui sa evitati atunci cand utilizati unelte actionate electric?

spioneaza.ro
Share Button

Ce ar trebui sa evitati atunci cand utilizati unelte actionate electric?
Vrei cele mai bune scule electrice, atunci cumpara de la Zyg. In continuare va oferim mai multe sfaturi de protectie pentru lucrul cu scule electrice.

Nu purtati manusi, imbracaminte sau bijuterii in timp ce utilizati unelte electrice rotative. Prindeti-va parul sau purtati o protectie adecvata a parului pentru a preveni prinderea parului in partile in miscare ale echipamentului.

Nu utilizati un instrument decat daca ati fost instruit sa-l utilizati in siguranta si sa-i cunoasteti limitarile si pericolele.

Evitati pornirea accidentala, asigurandu-va ca instrumentul este oprit inainte de conectarea acestuia. De asemenea, nu umblati cu un instrument conectat cu degetul atingand intrerupatorul.

Nu treceti de comutatorul ON / OFF si nu folositi uneltele prin conectarea si deconectarea cablului de alimentare.

Nu deconectati sursa de alimentare a sculei tragand sau scotand cablul de la priza. Nu lasati un instrument de rulare nesupravegheat. Nu lasati un aparat stricat nesupravegheat cand nu este oprit, nu mai functioneaza complet si nu fost scos din priza.

Nu utilizati unelte electrice in conditii umede sau in locuri umede, cu exceptia cazului in care unealta este conectata la un intrerupator de circuit de defectiune la masa (GFCI).

Nu expuneti sculele electrice la ploaie sau la conditii umede; sculele umede cresc probabilitatea socului electric.

Evitati contactul corpului cu suprafetele impamantate, cum ar fi frigiderele, tevile si radiatoarele, atunci cand utilizati unelte electrice; acest lucru va reduce probabilitatea de soc in cazul in care corpul operatorului este legat la pamant.

Nu conectati mai multe cabluri de alimentare intr-o singura priza utilizand adaptoare sau convertoare de iesire. Nu utilizati cabluri de alimentare foarte subtiri.

Opriti utilizarea unei scule electrice daca simtiti o durere in degete. Acesta este un avertisment ca instrumentul este defect si are nevoie de reparatii.

Nu conectati si nu innaditi cablurile prelungitoare impreuna pentru a face o conexiune mai lunga: cablul prelungitor rezultat nu este capabil sa asigure un curent sau o putere suficienta in siguranta.

Nu transportati uneltele electrice tinandu-le direct de cablul de alimentare.

Nu legati cablurile de alimentare in noduri. Nodurile pot provoca scurtcircuite si socuri. Indepartati cablurile sau utilizati un dop de blocare.

Nu rupeti niciodata cel de-al treilea bolt de pe un stecher: inlocuiti bolturile rupte si asigurati-va ca cel de-al treilea bolt este bine impamantat.

Nu folositi niciodata cabluri prelungitoare ca si cabluri permanente: utilizati cablurile prelungitoare doar ca sursa de alimentare temporara pentru o zona care nu are o priza de alimentare.

Nu mergeti pe jos si nu lasati vehiculele sau alte echipamente mobile sa treaca peste cablurile de alimentare neprotejate. Cablurile ar trebui sa fie introduse in conducte sau protejate prin asezarea placilor pe fiecare parte a acestora.

Nu indepartati rumegusul, taieturile sau aschiile in timp ce scula functioneaza. Nu folositi niciodata aer comprimat pentru a curata suprafetele sau pentru a indeparta rumegusul, aschii metalice etc.

Nu folositi unelte intr-o zona care contine vapori sau gaze explozive.

Nu curatati sculele cu solventi inflamabili sau toxici.

zonia.ro

Nu surprindeti si nu atingeti pe cineva care opereaza un instrument. Atingerea operatorului de unealta poate duce la un accident sau la ranire.

Leave a Reply