Ce este un simering si la ce foloseste

Share Button

Un simering este o garnitura de etansare care se monteaza cu ajutorul unui inel care mai este cunoscut si sub numele de resort. Simeringurile sunt utilizate pentru a etansa arborii din interiorul motoarelor sau alte componente care necesita izoloare intre interior si mediul exterior.

Astfel, simeringul poate fi de mai multe feluri: cu sens de rotatie, fara sens de rotatie sau cu buza suplimentara. In utilizarea unui simering, se iau in calcul cativa parametri: mediul de etansare, temperatura, presiunea, viteza de rotatie a arborelui, precum si expunerea la agenti externi – ca praful sau apa – dimensiuni: diametru interior, diametru exterior si latime si nu in ultimul rand materialul din care este construit.

In general, intalnim ca si materiale cauciucul nitrilic, siliconul sau vitonul. In domeniul auto, simeringurile se folosesc la majoritatea componentelor rotative ale motorului si ale trenului de rulare.

spioneaza.ro

Astfel, avem simering arbore cotit, simering arbore cu came, simering fulie, simering , pompa ulei, simering diferential, simering injector, simering palier fata si spate, simering pompa vacuum, simering vilbrochen fata si spate, simering supapa, simering distributie, simering planetara, simering pompa servodirectie si nu in ultimul rand simering caseta de directie.

Daca va intrebati de unde vine numele de simering, aflati ca acesta vine de la numele inginerului care l-a inventat si anume austriacul Walther Simmer.

Ce se intampla cand se strica

De cele mai multe ori, defectarea unui semering duce la pierderea de lichid si anume uleiul din componenta respectiva, de aceea necesita schimbarea lui pentru a preveni pierderea completa a acestuia si distrugerea piesei. In functie de localizarea simeringului in motor, schimbarea acestuia poate fi mai simpla sau mai dificila.

zonia.ro

De aceea, poate dura de la cateva minute pana la cateva ore de munca asidua. In cazul in care aveti probleme cu un semering, specialistii va recomanda sa monitorizati pierderea uleiului sau a altui lichid si sa mergeti cat mai repede la un service specializat. In caz contrar, puteti avea probleme mai grave care vor necesita si costuri mai mari. Preturile simering-urilor auto sunt mici in raport cu pagubele produse daca veti circula cu ele uzate.

Totusi, in functie de problema, manopera poate costa destul de mult. Sunt insa si curajosi care prefera singuri sa isi schimbe simeringul. Primul pas este scoaterea bornei de minus care este un surub de 10 mm si pozitionarea acestuia astfel incat sa nu aiba loc vreun contact accidental.

Astfel, pentru cine mai are scutul de plastic de sub bara din fata se vor da jos doua suruburi stanga dreapta precum si clemele din fata dupa care se va da drumul la antigelul din radiator prin surubul de plastic. Pasul urmator este scoaterea uleiului si filtrul de ulei.

Se vor slabi suruburile de la roata din dreapta, se va ridica masina si se vor aseza sub cadrul motor doua capre sanatoase. Insa nu uitati sa lasati loc la mijloc pentru a putea intra sub masina si a scoate diverse suruburi sau baia de ulei pentru a o curata.

Leave a Reply