Cele mai cautate utilaje de gradinarit si utilaje agricole

spioneaza.ro
Share Button

Cele mai cautate utilaje de gradinarit si utilaje agricoleCu siguranta in momentul in care locuiesti la bloc, dupa masa cand te intorci de la servici, nu prea ai multe activitati de desfasurat, astfel ca fie poti sa vizionezi un film, fie poti sa iesi in oras, sau sa iti petreci timpul cu prietenii.

Ei bine, lucrurile stau total diferit in cazul in care locuiesti la casa, pentru ca la o casa tot timpul se gaseste cate ceva de lucru. Si daca tot locuiesti la casa, in mod evident iti doresti sa iti amenajezi curtea dupa bunul plac, si iti doresti sa ai si o gradina in care sa cultivi legumele pe care cei care stau la bloc, le cumpara din piata.

In acest caz, pentru a putea cultiva anumite legume, cu siguranta poti sa prestezi o munca fizica, aceasta fiind obositoare si in unele situatii chiar epuizanta, sau poti sa iti cumperi utilaje gradinarit si utilaje agricole, care sa iti usureze foarte mult munca.

Fara doar si poate, primul utilaj de acest gen, de care ai nevoie cand locuiesti la casa, este motosapa, datorita faptului ca este un utilaj de dimensiuni mici, dar care iti permite sa pregatesti terenul pentru ca acesta sa fie insamantat.

Un astfel de utilaj este ideal pentru terenurile si pentru gradinile mici, datorita faptului ca il poti folosi pentru a marunti si pentru a nivela pamantul umed sau uscat, pentru ca acesta sa poata fi cultivat. Vei putea sa optezi pentru o motosapa pe benzina sau pentru una electrica, si vei putea folosi utilajul incepand de primavara, si pana toamna.

Motocultorul este fara indoiala un alt utilaj agricol extrem de important, pentru ca este un utilaj complet, si care poate sa fie dotat cu anumite accesorii agricole, cum ar fi sapa pentru cartofi, grebla, freza pentru pamant sau pentru zapada, cultivatorul etc. Un asemenea utilaj are un motor mult mai puternic decat o motosapa, si poate sa fie utilizat pentru a prelucra terenul in scopul cultivarii.

Cu siguranta daca stai la casa, iti doresti sa tai iarba din gradina, iar pentru asta vei avea nevoie o motocoasa. Poti sa iti alegi o motocoasa profesionala, o motocoasa hobby sau o motocoasa semiprofesionala, si cu siguranta te vei descurca sa utilizezi utilajul, pentru ca acesta nu este deloc greu de folosit. Chiar si persoanele fara experienta pot utiliza foarte usor o motocoasa.

zonia.ro

Deasemenea un alt utilaj util pentru munca dintr-o gradina este automizorul, pentru ca el iti permite sa imprastii eficient tratamentele cu produse de uz fitosanitare. Daca ai de gand sa stropesti intr-o sera, sau sa stropesti via, ori pomii fructiferi sau pepenii, vei avea neaparat nevoie de o masca de protectie.

Fara doar si poate, un alt utilaj extrem de util este motopompa. Acest utilaj iti permite sa uzi culturile fara a depune nici un fel de efort, si stim cu totii cat de important este ca vara cand afara temperaturile sunt foarte ridicate, culturile sa fie stropite.

Un ultim utilaj de care cu siguranta ai nevoie, si este foarte cautat pe piata, este drujba, care te ajuta la curatatul pomilor sau la taiatul lemnelor. Poti sa folosesti acest utilaj si pentru a taia lemnele pentru centrala cu lemne, pentru incalzire pe timpul iernii.

Cand utilizezi o drujba, trebuie sa fii foarte atent, pentru ca la cea mai mica neatentie, pot aparea grave accidentari.

Leave a Reply