Cum alegem o masina de gaurit si insurubat?

Share Button

cum-alegem-o-masina-de-gaurit-si-insurubatFiecare ar trebui sa aiba acasa mai multe scule electrice profesionale pentru ca in cazul unei mici defectiuni sa isi poata face singur reparatia, fara a mai apela la diversi mesteri sau la diverse cunostinte pentru a le efectua reparatia sau pentru a le imprumuta diverse scule si unelte.

Printre sculele acestea deosebit de importante pe care trebuie sa le aiba fiecare om acasa, amintim si masinile de gaurit si insurubat.

Datorita faptului ca pe piata se gasesc o multime de astfel de modele, cumpararea unei astfel de unelte poate sa devina o sarcina destul de dificila, insa cel mai bine ar fi sa alegi modelul in functie de proiectele si reparatiile pe care le ai de efectuat.

zonia.ro

Un prim factor in functie de care iti cumperi o masina de acest gen este puterea. O masina cu fir nu are nevoie de reincarcare, dar stim cu totii ca poate sa genereze mai multa putere decat o masina care functioneaza pe baza de acumulator.

Cu siguranta este mai placut de utilizat o masina de gaurit sau insurubat cu acumulator, decat una cu fir, pentru ca acesta de multe ori ne poate incomoda in timp ce folosim unealta, si nu putem lucra decat pana in acel loc in care ne ajunge firul.

Din acest motiv, in momentul in care iti trebuie o astfel de unealta, si mai ales in cazul in care nu o folosesti in fiecare zi, ar fi mai bine sa te orientezi spre un model de masina cu acumulator, insa sa te gandesti si la achizitionarea unei baterii de rezerva.

In acest fel, in timpul in care vei utiliza o baterie, cealalta va fi la incarcat, astfel ca vei avea tot timpul energia electrica de care ai nevoie, iar in acest fel iti vei putea termina lucrarea de acasa sau proiectul.

spioneaza.ro

Voltajul unei baterii pentru masina de gaurit in mod normal se situeaza intre 9,6 si 36 volti. Stim cu totii ca un voltaj mai mare genereaza mai mult cuplu decat voltajul mai mic, insa chiar si in acest caz, in cazul in care detii o masina cu voltaj cuprins intre 12 si 15 volti, iti poti indeplini sarcinile cu succes. Si totusi, daca masina are un voltaj mai mare, si in acelasi timp valoarea amper este mai mare, atunci acumulatorul va avea automat o durata de viata mai lunga.

Una din cele mai importante trasaturi ale unei astfel de unelte este tragaciul, deoarece acesta permite controlarea vitezei burghiului. In mod evident este foarte important si ambreiajul, mai ales in cazul in care se foloseste functia de insurubare.

In cazul in care masina de gaurit si insurubat are un cuplu mult prea mare, aceasta poate sa rupa capetele suruburilor.

Cele mai intalnite marimi pentru mandrine sunt de 6, 8, 10 si 13 mm. Se stie faptul ca, in functie de diametru, difera si cuplul, si anume, daca diametrul este mai mare, si cuplul este mai mare.

In cazul in care iti doresti sa detii o astfel de masina doar pentru uz casnic, atunci cel mai mult vei folosi mandrina de 10 mm. Cu siguranta aceasta iti va genera un cuplu suficient de mare pentru a-ti putea realiza reparatiile sau lucrarile dorite.

Dupa cum am mai spus, inainte sa cumperi un model de masina de gaurit si insurubat, ar trebui sa stii sigur ce intrebuintari va avea aceasta, si trebuie sa verifici masina, incepand de la greutate, si pana la modul in care aceasta este echilibrata, si verifica daca poti modifica viteza fara a elibera manerul.

Leave a Reply