Cum alegi o pompa de apa?

Share Button

Cum-alegi-o-pompa-de-apaIn momentul in care trebuie sa iti alegi o pompa de apa, cu siguranta trebuie sa tii cont de anumite aspecte, pentru a face cea mai buna alegere.

Poti sa iti indrepti atentia spre pompe epuisment de exemplu, in conditiile in care esti proprietarul unei firme care se ocupa de instalatii si canalizare. O asemenea pompa de apa iti poate fi foarte utila si atunci cand vrei sa lucrezi la o fundatie pentru un bloc sau pentru orice alta constructie.

In schimb, daca vei avea de gand sa iti cumperi o pompa de apa pentru acasa, vei putea sa iti cumperi pompa in functie de scopul in care o vei folosi.

Vei putea de exemplu sa iti indrepti atentia spre o pompa de apa uzata, asta in cazul in care trebuie sa scoti mereu apa adunata in subsol sau in pivnita. In acest scop vei avea nevoie de o pompa pe baza de plutitor.

In scopul achizitionarii unei asemenea pompe de apa, va trebui sa tii cont de anumite aspecte foarte importante. Un prim aspect de care va trebui sa tii cont va fi cantitatea de apa uzata. Va trebui apoi sa tii cont si de traseul conductei, dar si de inaltimea totala, si nu in ultimul rand, de tipul de lichid.

Trebuie sa cunosti iarasi faptul ca marimea pompei de ape uzate trebuie sa depinda de debitul de apa care va intra in ea, dar si de variatiile debitului de apa. Tocmai acesta este si motivul pentru care debitul de apa trebuie calculat cu o foarte mare atentie.

Este important aici de precizat faptul ca viteza minima de curgere pentru mentinerea abilitatii de autocorectare este de 0.7 m/s daca discutam despre teaba orizontala, si de 1 m/s daca discutam despre teava verticala.

spioneaza.ro

Capacitatea sistemului de pompare este un alt criteriu care trebuie luat in calcul atunci cand vrei sa iti cumperi o pompa pentru apa uzata. Aceasta treebuie sa fie de fiecare data mai mare decat debitul maxim calculat.

In cazul caselor de locuit, acolo unde se pompeaza apa uzata cu fecaloide, abilitatea de autocuratare a coloanei principale determina capacitatea de pompare. Pentru evitarea pierderilor de presiune, si pentru evitarea zgomotului in instalatie, viteza apei nu trebuie sa depaseasca 2.3m/s.

Un alt criteriu de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi pompa pentru ape uzate, este definirea apelor uzate.

De exemplu, poarta denumirea de epuisment apa bruta si apa uzata netratata cu solide de pana in 12 mm, provenita din gospodarii, ferme sau industrie usoara. Pentru prevenirea clomatarii pompei de ape murdare, ar fi indicat sa iti alegi o pompa cu un canal de trecere solide de maxim 10 – 12 mm.

Efluent este un alt termen intalnit, iar acesta se refera la apa uzata care contine fibre si solide, iar pentru a evita clomatarea pompei de apa murdara ar fi bine sa alegi o pompa cu canal pentru trecere solide de pana la 35-45 mm.

zonia.ro

Vei putea sa iti cumperi o pompa si pentru apa de canalizare, iar aici trebuie sa stii ca pentru a evita clomatarea in cladiri publice, industrie sau ferme, este ideala o pompa cu trecerea soliderlor de pana la 65-80 mm.

Leave a Reply