Cum remediem infiltratiile din beton?

spioneaza.ro
Share Button

Cum remediem infiltratiile din beton?
Una dintre problemele comune ce se pot ivi in domeniul ce tine de constructii civile este aparitia apei in interiorul unei cladiri. Apa isi are propriul rol benefic in circumstantele in care aceasta este controlata in mod sistematic, insa ea poate constitui o adevarat problema atunci cand infiltratiile ajung sa ne afecteze locuintele.

Apa poate patrunde cu usurinta in structura unei constructii civile. Ea poate fi destul de greu de controlat, mai ales in ipoteza in care o hidroizolatie corecta nu este efectuata sau este chiar inexistenta. Totusi, chiar si in aceste ipoteze, este bine de stiut faptul ca exista solutii care sa te poata ajuta, iar una dintre acestea este reprezentata de catre instalarea unei bariere impotriva ascensiunii in capilaritate a apei.

Ce este o astfel de bariera? Foarte multe firme isi prezinta propriile produse ca fiind cele mai bune in materie de injectare impotriva acensiunii apei. De la simple sticle sau pompe la adevarate dispozitive cu stil, toate se pot gasi cu usurinta, singurul criteriu delimitator fiind pretul de achizitie.

zonia.ro

Atunci cand se instaleaza o astfel de bariera, trebuie avuti in vedere in prealabil o serie de factori. Se va vedea mai inainte de orice cum arata stratul suport. Unul dintre semnele ce pot prevesti necesitatea unei injectari de acest tip este aparitia petelor de umezeala atat pe suprafata de perete cat si pe podea. Acestea fiind spuse, ei bine putem sti cu certitudine faptul ca si jonctiunea perete- podea este afectata de infiltratii si tocmai de aceea se va ivi necesitatea ruperii capilaritatii.

Aceasta poate fi facuta prin injectarea unui produs care sa aiba caracteristici de stopare a apei, injectare ce se poate realiza atat cu presiune, caz in care ne va fi necesara o pompa cu presiune medie, sau injectare ce se realizeaza prin curgere gravitationala a lichidului menit sa stopeze apa.

Lichidul despre care discutam poate fi de mai multe tipuri. Cele mai intalnite produse sunt rasinile sintetice cu proprietati de stopare a apei si de rupere a capilaritatii, sau rasinile poliuretanice cu efect de spumare atunci cand intalnesc apa. Aceste rasini poliuretanice au proprietatea de a se transforma in spuma in concat cu apa. Aceasta spuma nu va fi prezenta atunci cand apa nu va aparea, ci va ramane un corp de rasina solida care va avea ca mod de actionare ruperea capilaritatii apei.

Ulterior aplicarii unei astfel de bariere, se va trece la hidroizolarea completa a suprafetei, avand grija sa matam golurile in care au fost introduse stuturile de injectare. Pentru aceasta poate fi folosit fie un mortar epoxidic, fie un plug rapid cu efect impermeabilizant.

Hidroizolatia trebuie protejata astfel incat aceasta sa nu fie intepata, si trebuie lasata sa respire, lucru se ce poate realiza aplicand o tencuiala macroporoasa peste aceasta. Astfel suprafata va fi deschisa difuziei vaporilor de apa, iar riscul aparitiei condensului va fi considerabil redus.

In final este bine sa stiti ca aceste lucrari trebuie efectuate cu ajutorul unei firme specializate care stie cum sa manipuleze aceste produse. Una dintre aceastea, Avangart.org pune la dispozitia clientilor cele mai bune servicii in domeniul constructiilor civile, industriale sau rezidentiale, astfel incat orice problema sa poata fi solutionata in cel mai scurt timp.

Leave a Reply