Cum sa-ti construiesti o piscina

zonia.ro
Share Button

Cum sa-ti construiesti o piscina O piscina este o investitie care cere o planificare serioasa. Daca te-ai hotarat sa iti indeplinesti acest vis, trebuie sa o faci intr-un mod organizat si planificat din punct de vedere financiar, astfel incat sa nu ajungi nici la fundul sacului, dar nici sa renunti la piscina pe care ti-o doresti. Iti oferim cateva sfaturi care te vor ajuta sa te organizezi cat mai bine pentru a-ti duce proiectul la bun sfarsit.

Stabileste un buget si incadreaza-te in el

Desi esti constient in linii mari cam ce iti doresti de la o piscina si cat te-ar costa cu aproximatie, este indicat sa discuti cu constructorul si sa aduni cat mai multe informatii legate de costul final al proiectului. Acesta este cel mai in masura sa iti spuna o suma cat mai precisa, in functie de caracteristicile si facilitatile pe care le soliciti de la el. In functie de feedback-ul primit din partea lui, va fi necesar ori sa renunti la anumite cerinte, ori sa aloci resurse financiare suplimentare. In orice caz, este foarte important ca tu si constructorul sa aveti un buget initial in minte inainte sa incepeti proiectul.

Nu renunta la lucrurile pe care ti le doresti cel mai mult

Intr-adevar, mai sus ti-am recomandat sa respecti bugetul pe care ti l-ai stabilit, dar asta nu inseamna sa construiesti o piscina care nu te multumeste, doar de dragul economisirii. Mai tarziu vei regreta si vei incerca sa adaugi noi facilitati sau sa ii schimbi designul, lucru care va fi cu siguranta mai dificil si mai costisitor decat constructia ei de la zero. Asadar, daca iti doresti o cascada sau un sistem de iluminare piscine, nu renunta la el. Daca depasesti bugetul prestabilit, discuta cu constructorul si afla daca poti taia alte costuri mai putin importante.

Ia in calcul si costurile pe termen lung

A avea propria piscina nu inseamna ca trebuie sa cheltui o avere, mai ales daca tii sub control costurile pe termen lung cu intretinerea piscinei si consumul de energie. Fa-ti o lista cu toate costurile si monitorizeaza-le, de la cantitatea de apa consumata pana la echipamentele de intretinere si purificare a apei. Acordand putin mai multa atentie acestui aspect, vei reusi literalmente sa economisesti in fiecare zi niste banuti.

Consulta legislatia locala privind constructia de piscine

Constructorul te poate ajuta, intr-adevar, sa treci prin toata birocratia acestui proces anevoios si sa obtii toate autorizatiile necesare, dar nu strica sa cunosti tu insuti legislatia in domeniu si sa afli ce restrictii ti se impun si ce obligatii trebuie respectate, in mod special in legatura cu politicile de mediu si siguranta si protectie.

Verifica daca construirea piscinei afecteaza in vreun fel asigurarea locuintei

spioneaza.ro

Din nou, a gandi pe termen lung este necesar atunci cand iei decizia de a-ti construi o piscina. Contacteaza-ti compania de asigurare si verifica daca termenii si conditiile contractului pot fi afectate de construirea piscinei, daca trebuie reevaluat contractul de asigurare sau daca e nevoie de vreun act aditional.

Leave a Reply