Cum schimbi display-ul unui iPhone 5s?

Share Button

Cum schimbi display-ul unui iPhone 5s?
Smartphone-urile sunt cele mai indragite dispozitive de pe piata, de catre toata lumea, si asta in primul rand pentru ca ne permit sa comunicam cu cei dragi, dar le putem folosi si pentru a naviga pe internet ori pentru a ne conecta la retelele de socializare.

Ei bine, si pentru ca telefoanele mobile sunt atat de importante pentru noi, trebuie sa ne alegem doar telefoane care sunt comercializate de catre producatorii cei mai importanti de pe piata.

Daca vrei sa ai parte de un telefon performant si special, poti opta pentru un model iPhone, de la Apple, iar un model iPhone 5s se poate dovedi a fi o alegere inspirata, pentru ca este un telefon produs de catre un brand de top, si nu are nici un pret exagerat de mare.

spioneaza.ro

Trebuie insa sa ai foarte mare grija de un astfel de dispozitiv, pentru ca in cazul unor defectiuni, sau in cazul in care vei scapa dispozitivul pe jos, toate piesele vor fi destul de scumpe. De exemplu un display iPhone poate sa coste cat un telefon al unei firme nu foarte renumite.

In cazul in care ti-ai ales un astfel de model de telefon, iar datorita neglijentei, dispozitivul are in prezent display-ul spart, iti voi prezenta cativa pasi pe scurt pentru a-ti inlocui pe cont propriu display-ul dispozitivului.

In primul rand, trebuie sa scoti afara cartela sim din telefon. Aceasta se afla in partea laterala a dispozitivului, iar pentru indepartarea ei se poate folosi cheita speciala din cutia telefonului, sau chiar si un ac de gamalie.

Urmatorul pas pe care il ai de facut il reprezinta scoaterea ecranului spart. Aceasta operatiune incepe prin dezsurubarea celor doua suruburi situate in partea de jos a telefonului, in apropierea mufei de incarcare, dupa care se scoate ecranul cu ajutorul unei ventuze, si al unui alt instrument daca este cazul, care sa fie folosit pe post de parghie. Trebuie sa ai mare grija si multa rabdare pentru a nu brusca prea tare ecranul.

Inainte de a scoate tot ecranul, trebuie deconectate anumite cabluri, iar pentru asta se poate incepe cu butonul Home. Pentru deconectarea cablurilor se va scoate placa de metal de deasupra placii de baza, iar la sfarsit trebuie desprinse toate cele trei cabluri care au ramas atasate.

Inainte de a monta noul ecran, va fi nevoie sa fie mutat butonul home cu amprenta digitala, de pe ecranul spart pe ecranul nou, iar mai intai de toate trebuie dezsurubat surubul care are rolul de a securiza cablul butonului.

Dupa ce reusesti sa muti butonul Home, urmeaza instalarea noului ecran, iar mai intai de toate trebuie sa reconectezi toate cablurile situate pe placa de baza, dupa care vei strange cele doua suruburi aflate in partea de jos a telefonului, iar mai apoi vei putea sa deschizi telefonul pentru a te asigura ca totul este in regula si ca functioneaza.

In continuare poti vedea un clip video care te poate ajuta sa iti inlocuiesti dispozitivul, insa in cazul in care consideri ca nu te descurci, atunci ar fi ideal sa iti duci telefonul la service.

zonia.ro

Leave a Reply