Cum se alege un contabil?

spioneaza.ro
Share Button

Cum se alege un contabil?
In primul rand, trebuie precizat faptul ca nici o persoana juridica din Romania nu isi poate desfasura activitatea in tara in cazul in care nu are un contabil.

De ce? Pentru ca toate veniturile si toate cheltuielile firmei trebuie sa fie inregistrate in contabilitate.

Ei bine, tinand cont de aceste aspecte, contabilul trebuie ales cu o foarte mare grija pentru ca el este cel care ii tine pe antreprenori departe de necazuriile care pot aparea, si tot el este cel care poate sfatui antreprenorii sa nu faca anumite cheltuieli inutile.

zonia.ro

Indiferent de faptul ca discutam despre o firma SRL, SA, PFA, ONG, Sindicat, Asociatie de Proprietari sau Partid, toate aceste entitati juridice trebuie conform legislatiei fiscale in vigoare sa detina servicii de contabilitate pentru cheltuielile si pentru veniturile pe care le au.

Proprietarii firmelor care au nevoie de servicii de contabilitate, fie pot alege sa angajeze un contabil, fie pot accesa Realcont.ro iar astfel pot intra in contact cu una dintre cele mai renumite firme de contabilitate de la noi din tara.

Antreprenorii care aleg sa beneficieze de servicii de contabilitate oferite de catre o firma de specialitate din acest domeniu nu au de ce sa isi faca griji, dat fiind faptul ca in cadrul unei astfel de firme lucreaza cei mai buni contabili.

Ei bine, acei antreprenori care au de gand sa angajeze un contabil pentru firma lor, cu siguranta trebuie sa cunoasca anumite detalii importante, pentru a alege cel mai bun contabil.

In primul rand, cei care au nevoie de un contabil pentru firma lor, trebuie sa isi indrepte atentia doar spre acei contabili care sunt membri CECCAR. Exista si absolventi ai facultatilor de specialitate care incep sa lucreze ca si contabili, insa cu siguranta antreprenorii trebuie sa isi indrepte atentia doar spre acei contabili care sunt membri activi CECCAR.

Un alt aspect foarte important pe care trebuie sa il aiba in vedere antreprenorii atunci cand isi aleg contabilul este experienta. In mod evident un contabil care lucreaza de cativa ani de zile in acest domeniu de activitate, se va descurca mult mai bine decat un proaspat absolvent de facultate, pentru ca practica este de partea sa.

Acei antreprenori care au nevoie de serviciile unui contabil trebuie sa isi indrepte atentia si spre un contabil care sa fie prieten cu tehnologia, dat fiind faptul ca acum contabilii lucreaza cu programe precum SAGGA de exemplu.

Antreprenorii care se afla in cautarea unui contabil cu siguranta trebuie sa tina cont si de recomandarile cunoscutilor. Un contabil bun va fi mereu recomandat in timp ce un contabil care nu este tocmai foarte bun nu va fi recomandat.

Alegerea unui contabil trebuie insa facuta si in functie de pret. Exista contabili care solicita un salariu foarte mare pentru activitatea pe care o vor depune, in timp ce alti contabili accepta pentru inceput si un salariu mai mic, cu conditia ca odata cu trecerea timpului si salariul lor sa creasca.

Asadar, acestea sunt doar cateva detalii pe care trebuie sa le cunoasca antreprenorii care se afla in cautarea unui contabil.

 

Leave a Reply