De ce sunt oamenii dependenti de telefoanele mobile?

spioneaza.ro
Share Button

De ce sunt oamenii dependenti de telefoanele mobile?Cumparam un BMW atunci cand dorim o masina buna. Cumparam un HP atunci cand dormi un calculator bun. Cumparam un iPhone cand dorim un telefon bun.

In ceea ce priveste iPhone-ul, pe langa telefonul in sine ai nevoie si de accesorii, daca vrei sa-ti pastrezi telefonul si sa te bucuri de toate functiile lui.

Posesorii de iPhone stiu cat de important este ca aceste telefoane sa fie dotate cu huse iPhone. Nu poti risca sa utilizezi un astfel de telefon fara a-l proteja de eventualele socuri, cum ar fi cele produse de scaparea telefonului din mana.

Daca esti unul din posesorii de iPhone care nu are huse iPhone,  site-ul http://www.accesoriigsm.ro/husa-iphone-184 iti vine in ajutor cu o gama larga de astfel de produse. Intra si comanda acum modelul care-ti place cel mai mult .

Din nefericire, traim intr-o lume in care oamenii sunt dependenti de telefoanele mobile. De multe ori, chiar eu personal ma intreb cum as fi trait intr-o epoca in care nu existau astfel de dispozitive. Acum, totul e simplu. Vrei sa comunici o veste unei rude aflata in Statele Unite ale Americii, pui mana pe telefon si in cel mai scurt timp persoana respectiva este informata. Este absolut uimitor. Insa, de multe ori nu constientizam acest lucru.

Totusi, intrebarea care se pune adesea este aceea legata de ce-i face pe oameni sa fie dependenti de telefoanele mobile.

Telefoanele mobile ajuta oamenii sa comunice intre ei. In primul rand vorbim de oamenii care au in permanenta nevoie de prezenta celor dragi. Daca persoanele dragi nu sunt alaturi fizic, simti nevoia sa-i ai alaturi macar prin telefon. Suni si parca iti mai alini dorul si-ti descarci sufletul. Cand ai o ruda plecata la mii de km departare, parca dorul se mai micsoreaza cand auzi vocea persoanei respective.

zonia.ro

O alta categorie  de oameni sunt oamenii de afaceri. Atunci cand esti implicat intr-o anumita afacere, comunicarea trebuie sa se faca de multe ori foarte rapid. Comnunicarea la timp te poate ajuta de multe ori sa eviti anumite probleme care ti-ar putea afecta compania. De asemenea, poti vorbi la timp cu angajatii atunci cand esti pleacat, iar acestia te pot anunta la timp daca nu pot ajunge la serviciu intr-una din zile, din motive obiective.

De asemenea, mai putem vorbi si de parintii care trebuie sa-si controleze copii si de copiii care trebuie sa-si controleze parintii. La ce ne referim aici? Daca ai un copil care sta singur acasa atunci cand  tu esti la serviciu, trebuie sa stii mereu daca e bine, daca a mancat sau daca se simte bine.

La fel este si in cazul celor care au parinit in varsta, care de cele mai multe ori au nevoie de ingrijire la timp. Astfel, poti sta relaxat la serviciu, bazandu-te pe faptul ca vei fi contactat la timp atunci cand este nevoie de tine.

In cazul copiilor, situatia este putin delicata. De ce? Pentru ca varsta la care acestia au telefoane mobile este foarte importanta. Copiii trebuie sa aiba telefoane mobile cat mai tarziu posibil si sa le foloseasca doar pentru convorbiri, nu pentru Internet sau alte aplicatii care le pot afecta dezvoltarea pe plan psihic.

Dependenta de telefonul mobil, are anumite simptome care se manifesta in moduri neplacute. Printre acestea se numara dedicarea timpului activitatilor de utilizare a telefonului mobil, tendinta de panica daca telefonul nu mai are baterie, ameteli, dureri de cap sau de urechi, datorate utilizarii excesive a telefonului mobil sau utilizarea telefonului mobil chiar si atunci cand nu este nevoie.

Ai grija la modul in care folosesti telefonul mobil si incearca sa nu devii o persoana dependenta.

Leave a Reply