De la rochii la pantaloni de dama, femeile au ales pentru confortul lor

Share Button

De la rochii la pantaloni de dama, femeile au ales pentru confortul lorO pereche de pantaloni de dama in dulapul fiecareia dintre noi e ceva obisnuit. Dar daca ne gandim mai bine, acestia  reprezinta o parte esentiala din garderoba unei femei, si nici nu ne-am putea imagina viata fara ei. Sunt comozi si practici, iar daca stim cum sa ii alegem, ne pot scoate in evidenta atuurile.

Pantalonii de dama au o istorie recenta. Acestia nu au un trecut la fel de bogat ca si rochiile deoarece acum cateva sute de ani, femeile purtau doar rochii, iar pantalonii erau doar pentru barbati.

Cu timpul ele au consteintizat faptul ca pantalonii sunt mai comozi si practici, iar de atunci au evoluat si s-au adaptat tendintelor si nevoilor femeilor din intrega lume.

Adevarul e ca, hainele au evoluat odata cu conditia femeii. In epoca victoriana femeile purtau rochii extrem de voluminoase si frumoase. Era un cod vestimentar strict, care trebuia respectat de toata lumea, iar femeile erau obligate sa se supuna lui. Era de neconceput ca o femeie sa poarte pantaloni, insa cu timpul statutul femeii a evoluat.

Dupa al doilea razboi mondial femeile au fost nevoite sa lucreze in fabrici, sa fie active si sa preia din activitatile prestate de barbati. Atunci s-au adaptat, si trepat femeile au inceput sa poarte pantaloni de dama.

Chiar daca istoria pantalonilor de dama este recenta, asta nu inseamna ca nu au reusit sa se dezvolte. Materiale, culori si modele sunt cateva din criteriile dupa care sunt alesi pantalonii. Pantalonii de dama care se bucura de cea mai mare popularitate acum, sunt jeansii. Sunt potriviti pentru orice ocazie. Sunt perfecti pentru o zi la birou, iar cu o pereche de pantofi cu toc, o bluzita draguta si niste accesorii, acestia pot constitui un elemement basic din tinuta pentru seara.

Pantalonii de dama sunt versatili si pot fi purtati oricand si oriunde. Cu siguranta toate va amintiti de pantalonii trapezi ai anilor 70. Erau iubiti datorita faputului ca faceau femeile sa para mai slabe  si mai inalte, iar acum incearca sa revina din nou in tendinte.  Acum purtam jeansi cat mai stramti pe picior, iar lungimea ideala e exact pana la glezna.

zonia.ro
spioneaza.ro

Noi, femeile din ziua de azi, nu ne putem imagina viata fara o pereche de pantaloni de dama in dulap. Desi iubim fustele si rochiile, pantalonii sunt practici si sunt solutia perfecta pentru o zi friguroasa sau ploiasa in locul unei fuste.

Leave a Reply