Sfaturi pentru a reduce retentia de apa

Share Button

Sfaturi pentru a reduce retentia de apa
La noi in farmacie gasiti cel mai bun pret Apuretin. In cele ce urmeaza va prezentam tot ce trebuie sa stiti despre retentia de apa si despre modul in care o puteti elimina. Pana la 70% din corpul uman este format din apa – exista atat in interiorul cat si in exteriorul celulelor corpului. Sangele este in mare parte alcatuit din apa, precum si organele si muschii.

Retentia de apa (sau retentia de lichide) se refera la o acumulare excesiva de lichid in sistemul circulator, in tesuturile corpului sau in cavitatile corpului.

Un sistem complex de hormoni si prostaglandine (substante asemanatoare hormonilor) este utilizat de corpul uman pentru a regla nivelul apei. Acest lucru inseamna ca excesul de apa poate fi eliminat rapid din rinichi sub forma de urina. De asemenea, daca vom bea mai putin lichid, va fi produsa mai putin urina.

Retentia de apa poate aparea in multe zone diferite ale corpului si din diferite motive. Le vom analiza in mod individual.

Fluidele bogate in nutrienti, vitamine si oxigen trec in mod continuu din vasele mici de sange (capilare) in tesuturile inconjuratoare – acest fluid este cunoscut ca fluid interstitial. Fluidul interstitial hraneste celulele si in cele din urma isi face drumul inapoi in capilare. Retentia de apa poate aparea daca se modifica presiunea din interiorul capilarelor.

Retentia de apa este, de asemenea, posibila daca se intampla ceva care face ca peretii capilarelor sa fie prea permeabili. Daca se intampla ceva cu presiunea sau daca peretele devine prea subtire, excesul de lichid va fi eliberat in spatiile dintre celule. Daca se elibereaza prea mult lichid, o cantitate mai mare va ramane in tesuturi, in loc sa se intoarca in capilare, ducand la umflare si retentia apei.

Sistemul limfatic

spioneaza.ro

Sistemul limfatic dreneaza lichidul din tesuturi (numit limfa) si il goleste inapoi in sange. Cu toate acestea, daca se elibereaza prea mult lichid, sistemul limfatic poate fi coplesit – nu reuseste sa returneze lichidul suficient de repede si acesta se acumuleaza in jurul tesuturilor. Uneori, in cazul in care sistemul limfatic este congestionat, rata la care fluidul este returnat in fluxul sanguin se poate schimba.

Acest lucru inseamna ca lichidul ar putea ramane in tesuturi, determinand umflarea in diferite parti ale corpului, inclusiv abdomenul, gleznele, picioarele si picioarele.

Inima

Presiunea normala in interiorul vaselor de sange este partial mentinuta de forta de pompare a inimii. Cu toate acestea, in cazul in care inima incepe sa esueze, va exista o schimbare a tensiunii arteriale, care de multe ori duce la retentie de apa grava. De obicei, picioarele, gambele si gleznele se vor umfla. Fluidul se va acumula, de asemenea, in plamani, dand pacientului prezinta tuse pe termen lung si / sau dificultati de respiratie.

zonia.ro

Insuficienta cardiaca congestiva poate provoca in cele din urma probleme de respiratie, precum si stres excesiv asupra inimii. Pacientul va fi primi cel mai probabil diuretice. Un diuretic este orice substanta care promoveaza formarea de urina de catre rinichi – cu alte cuvinte, tot ceea ce ajuta organismul sa varse apa.

Leave a Reply