Tu unde iti inchei polita de asigurare rca?

Share Button

Tu unde iti inchei polita de asigurare rca?Mai intai de toate, trebuie sa venim cu precizarea faptului ca o polita de asigurare rca este obligatorie pentru toti proprietarii de autovehicule, iar cei care detin un autoturism personal si nu au o polita de asigurare rca valabila ies cu masina in trafic si sunt depistati, risca amenzi foarte mari, dar si retinerea certificatului de inmatriculare al masinii.

Asadar, cu siguranta nici un sofer nu isi doreste sa plateasca o amenda usturatoare pentru ca a fost depistat in trafic fara a avea polita de asigurare valabila, si cu atat mai mult, nu isi doreste sa ramana si fara certificatul de inmatriculare al masinii, care poate sa fie retinut de catre politisti.

Ei bine, referitor la polita de asigurare rca, aceasta este foarte importanta, pentru ca in cazul in care are loc un accident rutier, soferul pagubit va primi despagubiri din partea firmei la care soferul vinovat de producerea accidentului are polita de asigurare valabila.

Tot referitor la aceste polite de asigurare rca este important sa venim cu mentiunea ca ele se pot incheia pe o perioada de un an, in cazul in care proprietarii autovehiculelor au banii necesari la dispozitie si isi doresc acest lucru.

O polita de asigurare rca se poate incheia si pe o perioada de o jumatate de an, asta in conditiile in care proprietarii autovehiculelor nu isi permit sa plateasca o suma mai mare de bani pentru a-si plati asigurarea pe tot anul.

Ei bine, exista si posibilitatea incheierii unei polite de asigurare pe doar o luna de zile, insa asta se intampla de regula in cazul in care discutam despre acele masini cu numere rosii, care urmeaza sa fie inmatriculate in Romania.

Un amanunt foarte interesant iarasi despre aceste asigurari, este cel legat de suma cu care soferii pagubiti pot sa fie despagubiti. In cazul accidentelor rutiere in care au existat doar pagube materiale, despagubirile pot sa depaseasca cu mult suma de 150.000 de euro.

zonia.ro

In cazul in care insa discutam despre accidente rutiere grave, in care au avut loc vatamari corporale sau mai rau, chiar decese, atunci sumele pe care firmele de asigurari le pot plati pagubitilor pot ajunge la 1.000.000 de euro.

Toate aceste detalii sunt foarte importante, si cu siguranta trebuie ca fiecare persoana care detine un autoturism personal sa le cunoasca, pentru a stii de ce are nevoie de o polita de asigurare, dar si ce risca daca este depistat in trafic fara o polita de asigurare valabila.

Cei mai multi soferi aleg sa opteze pentru cel mai ietin rca, asa ca aleg sa treaca pragul unui brocker de asigurari auto, pentru ca brockerul le poate oferi posibilitatea de a alege firma de la care sa isi cumpere asigurarea.

Un brocker poate sa le prezinte proprietarilor de autoturisme toate firmele existente pe piata, iar soferii vor alege cea mai buna oferta pentru ei.

spioneaza.ro

Acestia mai pot sa isi incheie o polita de asigurare rca chiar si la sediul unei firme de asigurari, dar pot sa opteze si pentru un rca online.

Leave a Reply