Ar trebui sa-ti cumperi credit de asigurare, in momentul achizitiei unei masini?

spioneaza.ro
Share Button

Ar trebui sa-ti cumperi credit de asigurare, in momentul achizitiei unei masini?Pentru majoritatea dintre noi, momentul achizitiei unei masini este in general al doilea ca importanta si investitie financiara, dupa cel al achizitionarii unei case sau a unui apartament.

Cel mai probabil, vom apela la credite, pentru a ne putea finanta aceasta achizitie. In al patrulea sfert al anului 2014, in urma unor studii de piata, s-a constatat ca peste 84% din autovehiculele cumparate au fost finantate de credite.

Daca alegi sa-ti finantezi achizitia printr-un dealer, probabil ca si produsele de asigurare si de garantie ulterioara, iti vor fi oferite sau sugerate de catre acesta. De asemenea poti beneficia si de o asigurare a creditului, ce este facuta pentru a proteja cheltuielile cu masina sau in cazul in care nu mai poti plati din cauza unei boli, a unui accident suferit,etc.

Rcaautoieftin.ro este sursa sigura de informare pentru dumneavoastra, atunci cand va puneti intrebari despre asigurarile auto potrivite.

Asigurarile de credit, se afla printre cele mai venerabile produse de asigurari, cu aproape 100 de ani de istorie. Grupurile de consumatori au fost puse in tema de o lunga perioada, asupra produselor pentru asigurarile de credit, ce sunt oferite nu doar pentru automobile, dar de asemenea pentru carti de credit sau alte imprumuturi.

In multe cazuri, grupurile de consumatori au reclamat ca multe dintre aceste produse sunt foarte scumpe si nu in mod vital necesare. Mai mult decat atat, au existat instante ce au fortat creditele de asigurari, ca o obligativitate impusa consumatorilor.

Ratele de payout sunt in general mici. Asta pentru ca majoritatea banilor intra in comisioane. Exista cativa provideri decenti de asigurari pentru credite, asa numitele uniuni de credite, dar in general este destul de greu pentru consumator sa se informeze asupra fiecarui aspect necesar, adiacent fiecarui tip de credit in parte.

zonia.ro

Pentru a se proteja, potentialii cumparatori trebuie sa se asigure ca sunt acoperiti financiar in momentul accesarii creditului si daca acesta este achizitionat de la un provider de calitate, lucru nu tocmai usor, atunci cand esti un novice in acest domeniu. De aceea recomandam sa apelati intai, la specialisti in consultanta pe acest domeniu.

Departamentul de asigurari sau pentru verificarea asigurarilor din fiecare stat sau tara, este institutia principala la care trebuie sa apelati, atunci cand doriti sa verificati legitimitatea unei anumite companii si chiar va sugeram sa faceti inainte acest lucru.

Cele mai comune 3 tipuri de asigurare pentru credite sunt urmatoarele:

Creditul de viata – ce poate plati o anumita suma din imprumutul total, daca din nefericire persoana in cauza a decedat, in perioada derularii creditului.
Creditul de dizabilitate – Plateste o parte din imprumutul contractat daca persoana in cauza se imbolnaveste sau sufera rani grave si nu poate munci in perioada derularii creditului.
Creditul pentru un-employment involuntar – Poate plati o anumita suma din totalul sumelor lunare cumulate, daca persoana in cauza isi pierde slujba din cauze straine de aceasta, asa cum ar fi reducerile de personal impuse de companie. Mai este cunoscuta si ca “asigurarea de pierdere involuntara a veniturilor”.

Toate aceste tipuri de asigurari, nu sunt necesare daca achizitionati un credit pentru masina.

Leave a Reply