Avantaje si dezavantaje ale calculatoarelor second hand

Share Button

Avantaje si dezavantaje ale calculatoarelor second hand
Atunci cand vrei sa iti cumperi un calculator, ai putea sa te orientezi mai intai de toate spre categoria de calculatoare second hand, iar in cele ce urmeaza vei putea afla cateva avantaje, dar si cateva dezavantaje ale acestor calculatoare.

Ei bine, mai intai de toate vom incepe cu avantajele pe care le au calculatoarele second hand, asa ca aici putem sa incepem cu pretul.

Cu totii stim ca echipamentele second hand sunt destul de ieftine in comparatie cu PC-urile noi, asa ca ai putea sa te orientezi spre un echipament second hand in conditiile in care nu prea ai de gand sa cheltuiesti multi bani pentru a achizitiona un calculator.

Apoi, trebuie precizat faptul ca nici performantele calculatoarelor second hand nu sunt tocmai de neglijat. Daca iti indrepti atentia spre un echipament second hand i7, atunci cu siguranta poti spune ca ai un calculator performant, chiar daca il cumperi second hand.

Chiar si echipamentele second hand de generatie i5 pot sa faca fata cu succes unui sir important de cerinte. Pana si calculatoarele second hand i3 pot avea performante decente, asa ca se merita din acest punct de vedere sa iti alegi un calculator second hand.

Calculatoarele second hand vin in clipa de fata cu certificat de garantie la fel ca si calculatoarele noi, sau la fel ca si calculatoarele refurbished. Deci, tinand cont de acest aspect putem spune ca in cazul unei eventuale defectiuni, nu va fi nevoie sa suporti costurile reparatiei.

Mai mult decat atat, calculatoarele second hand au deja sistemul de operare instalat, iar multe dintre acestea vin cu sistemul de operare Windows 10 instalat. Deci, acesta este un alt mare avantaj pe care il au aceste echipamente second hand.

Asadar, dupa cum se poate observa, calculatoarele second hand pot avea un numar important de avantaje, insa ele pot avea si cateva dezavantaje.

Mai intai de toate trebuie precizat faptul ca echipamentele second hand pot prezenta urme vizibile de uzura. Acesta cu siguranta este un dezavantaj, asa ca daca iti doresti un echipament second hand ar fi bine sa eviti calculatoarele care prezinta urme de uzura.

Calculatoarele second hand pot avea nevoie de imbunatatiri la o scurta perioada de timp de la achizitionare, asa ca acesta poate sa fie un alt dezavantaj pentru acest tip de calculatoare.

Exista calculatoare second hand de generatie mai veche care nu pot indeplini orice sarcina, asa ca daca tot intentionezi sa iti cumperi un calculator second hand, ar fi indicat sa iti alegi unul cat mai performant. Ei bine, acest lucru poate fi un dezavantaj, pentru ca daca alegi un calculator vechi si nu poate face fata cerintelor, cu siguranta echipamentul nu este ideal pentru tine.

spioneaza.ro

Asadar, dupa cum se poate observa, exista si avantaje dar si dezavantaje pentru calculatoarele second hand, insa odata ce cunosti atat avantajele cat si dezavantajele acestor echipamente, cu siguranta iti este mult mai simplu si mai usor sa decizi daca ti se potriveste un asemenea PC sau nu.

Leave a Reply