Banalul e mereu interesant

Banalul-e-mereu-interesantNu stiu dumneavoastra cum sunteti insa mie imi plac lucrurile normale, monotone. Imi place rutina. De ce? Deoarece in general, cele mai normale lucruri au cea mai interesanta istorie. Stiti ce leaga trei secole, o expeditie in Peru, o plimbare pe Amazon, revolutia industriala, o cursa auto din anii 30, o parte din megacorporatiile din zilele noastre si faptul ca va place sa va plimbati la munte sau la mare in concediu? Nu? Anvelopele pe care tocmai le-ati schimbat o data cu incheierea sezonului de iarna. Da, vorbim despre cauciucuri.

V-ati gandit vreodata ca o activitate ce acum poate parea banala precum achizitionarea de noi cauciucuri pentru masina dumneavoastra a putut reprezenta la un moment dat, punctul culminant ce a schimbat o intreaga lume? Sau ca intr-o forma sau alta, rotile dumneavoastra sunt “impachetate” in acelasi material din care se fabrica benzile transportoare, radierele, incaltamintea sau chiar instrumente chirurgicale? Se spune ca anvelopele potrivite va pot salva viata. Ei bine, nu doar anvelopele ci majoritatea articolelor ce au la baza cauciucul.

Surprinzator, desi populatia precolumbiana foloseau proprietatile sevei arborelui de cauciuc pentru mingi, containere, incaltaminte sau impermeabilizare, doar dupa ce acesta a fost descoperit de Charles de la Condamine, a reusit sa se raspandeasca in intreaga lume. Ca tot am mentionat guma de sters, stiati ca aceasta a fost descoperita in anul 1770, de catre Joseph Priestley, care i-a si dat numele de “rubber,” in limba Engleza insemnand “cauciuc?”

zonia.ro

Sau ca productia mondiala de cauciuc este reprezentata de peste 60% cauciuc sintetic, iar restul de procente, cauciucul natural? Motivul pentru care optiunea de cauciuc sintetic este mai fiabila decat alegerea cauciucului natural este reprezentat de costurile de productie, cauciucul sintetic fiind mult mai versatil si ieftin de manufacturat, decat echivalentul sau oferit de catre natura. Si acum ca v-am prezentat o parte din istoria destul de fascinanta, zic eu, a cauciucului si folosintei acestuia, sa trecem la ce ne intereseaza mai tare.

Cele mai bune oferte le gasiti pe  www.anvelomag.ro

Cand v-ati schimbat ultima oara anvelopele? Asa este ca a fost un proces destul de complicat si care v-a rapit o mare parte din timp, in loc ca timpul respectiv sa poata fi folosit cu alte scopuri? Ei bine, din acest motiv m-am gandit sa va vin in ajutor, propunandu-va ca data viitoare cand trebuie sa va schimbati anvelopele, sa dati o sansa dealer-ilor online. Exact! In acelasi mod in care faceti comanda pentru un telefon, o piesa de calculator, o consola Playstation, puteti face comanda si pentru noile dumneavoastra anvelope. Prin doar cateva click-uri, in urma unei cercetari amanuntite a ofertelor, din comfortul casei dumneavoastra, puteti face comanda iar anvelopele va vor fi livrate acasa.

Gata cu plimbatul prin soare, gata cu cozile, discutiile, durerile de spate si de cap. Intrati, spre exemplu, pe www.anvelomag.ro si alegeti anvelopele dorite, cu caracteristicile dorite si bineinteles, la un pret care sa va permita si inchinarea unui pahar in cinstea unei achizitii facute cu succes. In fond, iarna este indeajuns de grea in ultimul timp, ca sa nu o ingreunam si noi cu probleme precum schimbarea cauciucurilor!

spioneaza.ro

Leave a Reply