Bicicleta eliptica – perfecta pentru slabit si tonifiere

Share Button

Bicicleta eliptica - perfecta pentru slabit si tonifiereNu sunt adepta mersului la sala deoarece nu am timpul suficient si nici nu imi place interactiunea cu atat de multe persoane si privirile dezaprobatoare a celor care considera ca sala este doar pentru persoanele slabe. Am mers la sala, dar mereu aleg sportul acasa in detrimetrul mersului la sala de fitness.  Am achizitionat diverse aparate de fitness, insa cel mai des recunosc ca folosesc bicicleta eliptica. Ma intreba zilele trecute cineva daca intradevar se cunoaste tot efortul pe care il fac zi de zi, si acesta esto motivul pentru care am decis sa va dau cateva inormatii referitor la acest aparat de fitness.

Ce poti lucra cu ajutorul bicicletei eliptice?

Bicicleta eliptica este un aparat de fitness stationar dupa cum bne stim cu toii care simuleaza atat mersul pe jos cat si alergatul. Ca sa intelegeti mai bine este de fapt o combinatie intre un stepper si un aparat de ski. Ce ma face sa optez cel mai des la acest aparat este faptul ca exercitiile de tip cardio pe care le poti face nu au impact masiv asupra articulatiilor si ligamentelor, problema cu care eu ma confrunt.  Cu ajutorul unor astfel de biciclete fitness inSPORTline poti lucra muschii din partea superioara a corpului, cu ajutorul manerelor: bratele, umerii si pieptul si muschii din partea inferioara a corpului, cu ajutorul pedalelor: picioarele, fesele si abdomenul. Este foarte important sa stai confortabil cu picioarele pe pedale, iar mie chiar mi-a luat putin timp pana sa o folosesc asa cum trebuie. Manerele nu trebuie sa impiedice miscarea partii inferioare a corpului, iar mainile trebuie sa fie solicitate in aceeasi masura ca si picioarele.

Ce categoriile de muschi lucreaza bicicleta eliptica?

 1. Muschii din partea inferioara a corpului – muschii fesieri (fesier mare si fesier mijlociu) si muschii picioarelor. Acest tip de bicicleta este conceputa in mod special pentru aceste doua categorii de muschi. Pentru modelarea optima a muschilor fesieri este indicat sa maresti inclinatia bicicletei.

Nu ma pricep foarte bine la ce tipuri de muschii ai picioarelor exista, insa pentru fiecare tip sunt numeroase variante de exercitii pe care le puteti efectua, fiecare necesitand o anumita intensitatea a pedalatului, o marire a inclinatiei biciclete astfel incat sa se simuleze mersul pe o panta, precum si o utilizare intr-un anumit fel al manerelor si a pedalelor. Pe nternet veti gasi o serie de astfel de exercitii, si eu am facut exact acelasi lucru.

 1. Muschii din partea superioara a corpului – se pot tonifia cu ajutorul bicicletei eliptice, urmatoarele categorii de muschi: brate (biceps si triceps), umeri (deltoid) si piept (pectoral mare).
spioneaza.ro

Bicicleta eliptica in lupta contra cu kilogramele in plus

 • impactul mic asupra articulatiilor si ligamentelor;
 • se pot arde la fel de multe calorii ca prin alergat;
 • exercitiile pe bicicleta eliptica au acelasi grad de eficienta ca exercitiile pe banda de alergat;
 • lucreaza multe categorii de muschi (brate, piept, umeri, picioare si fese);
 • majoritatea bicicletelor eliptice ofera si posibilitatea de mers inapoi astfel veti avea o diversitate mai mare a exercitiilor;
 • zgomot mai redus in comparatie cu alte aparate de fitness;
 • ideal pentru persoanele supraponderale ce au probleme cu spatele, cu genunchii sau cu articulatiile;
 • are dimensiunii reduse , fiind astfel perfecta pentru utilizarea acasa (alege modelul dorit aici https://www.insportline.ro/138-biciclete-fitness);
 • poti pedala in revers si poti mari lungimea pasului, fiind astfel excelent pentru exercitiile de tip cardio.
zonia.ro

Leave a Reply