Care este diferenta intre asigurarea auto de coliziune si asigurarea auto multilaterala?

Share Button

Care este diferenta intre asigurarea auto de coliziune si asigurarea auto multilaterala?Asigurarea rca auto este unul dintre cele mai importante, daca nu chiar cel mai important tip de asigurare pentru automobile. Fie ca suntem soferi incepatori sau mai experimentati, cu totii trebuie sa avem asigurare rca auto.

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre doua tipuri de asigurari auto: asigurarea auto de coliziune si asigurarea auto multilaterala si despre diferentele dintre acestea.

In timp ce multi soferi vor, pur si simplu, sa obtina asigurarea minima ceruta de lege, unii prefera sa adauge politei de asigurare cele doua tipuri de asigurare mentionate mai sus, pentru a proteja automobilul intr-o gama mai variata de situatii.

Asigurarea auto multilaterala este recomandata tuturor soferilor, deoarece acopera o gama larga de situatii, in esenta, tot ceea ce nu este acoperit de catre asigurarea auto de coliziune. De obicei,  asigurarea de coliziune si cea multilaterala sunt oferite la pachet, desi exista si posibilitatea ca cele doua tipuri sa fie achizitionate separat.

In unele cazuri, achizitionarea celor doua tipuri de asigurare poate fi necesara, in special in cazul autoturismelor finantate. Atunci cand imprumutam bani pentru o masina, este foarte importanta sa achizitionam un pachet care sa includa asigurarea de coliziune si cea multilaterala, astfel incat in cazul in care masina este distrusa complet, sa ne ramana fonduri pentru a acoperi suma aferenta pentru restul imprumutului. De obicei, creditorii cer dovada unui astfel de pachet de asigurare pentru a oferi imprumutul.

Pe scurt, asigurarea auto multilaterala acopera totul cu exceptia coliziunii. Asigurarea de coliziune protejeaza soferul in cazul intalnirii cu alte vehicule, obiecte, oameni sau suprafata drumului. Asigurarea de coliziune va acoperi soferul indiferent daca el este sau nu vinovat de provocarea accidentului. Acest tip de asigurare ofera, de asemenea, si tractare, depozitare si reparare in cazul in care masina a fost grav avariata.

In general, asigurarile de coliziune acopera costurile repararii masinii sau chiar cele pentru schimbarea acesteia in cazul stricaciunilor grave. Exista totusi o execeptie. In cazul in care se dovedeste ca reparatiile trebuie facute din cauza unor defectiuni mecanice datorate intretinerii necorespunzatoare, atunci asigurarea nu poate suporta costurile acestor reparatii.

spioneaza.ro

Asigurarea auto multilaterala acopera furtul, incendiul, actele de vandalism, stricaciunile provocate de conditiile meteorologice nefavorabile sau alte circumstante similare care ar putea produce daune autovehiculului. Asigurarea auto multilaterala nu acopera insa cele amintite mai devreme daca acestea sunt provocate de catre alti membri ai familiei sau angajati.

De asemenea, daunele produse de anvelope nepotrivite sau de intretinerea necorespunzatoare a masinii nu sunt acoperite de catre acest tip de asigurare. In cazul ambelor tipuri de asigurare intra mai multi factori care influenteaza costul acestora.

Varsta si experienta conducatorului auto, numarul de kilometri parcursi anual, zona in care va fi condus automobilul si valoarea acestuia vor fi luate in considerare. In cazul masinilor mai vechi, soferii ar trebui sa se gandeasca bine daca o astfel de asigurare merita.

Pentru mai multe informatii cu privire la ce este o asigurare auto rca si cum functioneaza aceasta accesati www.rcaautoieftin.ro.

zonia.ro

Leave a Reply