Care sunt cauzele falimentului

Share Button

Care sunt cauzele falimentuluiAdesea cumparam afaceri urmand sa investim in ele si sa scoatem un profit substantial. Foarte des se intampla ca statul sa vanda cladirile vechi, cladirile care nu mai sunt folosite in scopul in care au fost construite initial.

Zilnic trecem pe langa fabrici parasite, fabrici in care candva lucrau poate sute de muncitori. Aceste situatii sunt de dorit pentru investitor, dar de nedorit pentru proprietari.

Cumparam afaceri atunci cand credem ca este momentul sa facem o schimbare. Unii, cumpara anumite terenuri pe care apoi construiesc mari cladiri de birouri. Aceste terenuri pot fi terenuri pe care nu este nimic construit, sau terenuri pe care se afla o veche constructie.

De multe ori, pentru investitori, cumpararea unei suprafete pe care se afla deja o cladire poate fi o afacere profitabila, daca locul respectiv este situat intr-o zona buna. Daca vrei sa vezi care sunt afacerile care se vand la ora actuala pe piata, intra pe http://afaceri-proprietati.com/cumparam-afaceri/ si consulta ofertele pe care le avem pentru tine.

De multe ori, aceste cladiri sunt cumparate de investitorii straini, care isi permit sa investeasca financiar pentru a-si deschidere o afacere profitabila. Se vand si se cumpara tot felul de afaceri, de la bijuterii pana la clinici medicale. In ziua de azi, totul pare a fi de vanzare.

Deseori trecem prin locuri in care cladirile vechi sunt puse la pamant. Acest lucru se intampla datorita faptului ca pe locul respectiv urmeaza a se construi ceva nou. Si in asa fel, peste o perioada vedem in vechiul loc cladiri de birouri impunatoare, blocuri, fabrici sau alte tipuri de constructii.

Care sunt cele mai des intalnite motive pentru care fabricile dau faliment? Cercetarile au arata faptul ca aproape jumatate dintre fabricile care intra in faliment, ajung in acest punct datorita faptului ca au datorii prea mari. Proprietarii nu reusesc sa aiba suficient profit pentru a putea plati datoriile la stat si in scurt timp se ajunge la faliment.

O alta cauza aproape la fel de importanta care duce la faliment este reprezentata de greselile pe care le face echipa de management. Aceasta nu reuseste sa gestioneze afacerea suficient de bine pentru a obtine un profit de dorit.

Cel mai adesea, aceste greseli apar la managerii incepatori, care nu au suficienta experienta pentru a gestiona activitatile in mod util si productiv, dar si la managerii cu experienta, care nu mai fac fata situatiei de pe piata actuala.

Pentru intreprinderile care se ocupa de activitatile de comert, o posibila cauza a falimentului ar putea fi scaderea consumului, iar pentru cele care se ocupa de productie, lipsa de profitabilitate.

Pierderile continue pot afecta de asemenea intreprinderile. Din moment ce nu reusesti sa te redresezi si sa nu mai intampini situatii neplacute cum sunt pierderile, profitul nu are cum veni, prin urmare se instaleaza falimentul.

O ultima cauza a falimentului pe care tinem sa o amintim este cea a apartenentei la un grup de companii. Pentru unii, aceasta situatie ar putea ajuta la cresterea profitului, insa pentru altii, nu.

Incearca sa eviti pe cat posibil aceste situatii si sa faci tot ce-ti sta in putinta pentru a nu ajunge la faliment. Gestioneaza-ti cu grija afacerea si gandeste-te bine inainte de fiecare miscare.

Alte stiri actuale :

zonia.ro

1. Vom avea tribunalul datornicilor la bănci
2. Acte fantomă la SC Caruz
3. Regionalizare şi fonduri europene la Eurosfat 2014
4. Oltchim intra in faliment? Anuntul facut de ministrul Economiei
5. Bertone a intrat in faliment. Cum arata creatiile marcii italiene

Leave a Reply