Cat de rezistente pot fi smartphone-urile?

Share Button

Cat de rezistente pot fi smartphone-urile?
Toata lumea isi doreste un telefon cat mai rezistent, care sa sa treaca testul ocazional al neatentiei utilizatorului. Vorbim desigur de lovituri usoare sau de cazaturi nu de la foarte mare inaltime.

Majotitatea dintre noi am scapat macar odata telefonul pe ciment…unele au rezistat, altele nu. In cazul in care display-ul s-a spart, atunci clar trebuie schimbat. Daca esti curios cat costa aceasta operatiune, poti da un search pe internet cu urmatoarele cuvinte: “inlocuire display iPhone 6 pret ” , in cazul in care esti posesorul unui telefon aflat sub sigla Apple.

O alta problema des intalnita este aceea a ecranului zgariat, de aceea o alta doleanta a utilizatorului ar fi aceea ca suprafata exterioara sa fie mai rezistenta fata de acest factor extern, si sa nu se zgarie chiar si de la un fir de par.

Desigur, pentru suprafete zgariate, nu mai este cazul sa cautam pe internet inlocuire display iPhone 6 pret, pentru ca sunt rare cazurile cand display-ul chiar trebuie schimbat datorita zgarieturilor.

Pentru a le testa rezistenta, dar si pentru amuzamentul privitorilor, au aparut clipuri in care anumite tefefoane au intrat in atelierul de testare a rezistentei la soc. Unele au trecut testul fiind surprinzator de rezistente, rezistand chiar si loviturilor de ciocan, altele nu. Vom da cinci exemple: Sony Ericsson Xperia Active, Panasonic Eluga, Samsung Galaxy Xcover, Motorola DEFY Mini si Samsung Rugby Smart.

Pe locul patru se afla Sony Ericsson Xperia Active, care a rezistat cu succes zgarieturilor si impunsaturilor de cutit sau de cutter, loviturilor de ciocan si de piatra, impactului si contactului cu apa si chiar faptului de a fi calcat de o masina. In urma tuturor acestor actiuni vatamatoare exterioare, ecranul telefonului a ramas intact iar telefonul merge perfect.

Daca iti plac scufundarile si vrei sa iti faci o vacanta intr-un loc care sa permita astfel de experiente, atunci, telefonul japonez Panasonic Eluga este ceea ce cauti. Acest smartphone este proiectat sa reziste timp de jumatate de ora sub apa.

zonia.ro

Un alt super-telefon este Samsung Galaxy Xcover. Este proiectat pentru un stil de viata „periculos”. Rezista socurilor mecanice extreme. Daca esti pasionat de munte, de fotbal sau de orice altceva care i-ar putea „face rau” telefonului, atunci acest telefon trebuie sa se afle pe lista ta.

Rezista impactului cu cimentul, poate fi scufundat in apa, in noroi, taitat cu cutitul si poate rezista pana la o jumatate de ora la o adancime de un metru. Pana acum, pentru aceste telefoane se pare ca nu e nevoie de o sintagma precum cea amintita anterior: inlocuire display iPhone 6 pret.

Sa mergem mai departe si sa privim catre ocupantul lucului doi. Cum ne-am obijnuit deja, un telefon super-rezistent. Este vorba de Motorola DEFY Mini. Nici pentru acest telefon zgarieturile, praful sau impactul cu solul (indiferent cat de dur ar fi stratul de la suprafata solului) nu reprezinta o problema. Acesta pare sa fie un smartphone ideal din anumite puncte de vedere deoarece bateria dureaza mult, pretul sau este unul scazut, si da, nici el nu face rabat de la linia pe care am stabilit-o deja, si el rezista sub apa.

Pe primul loc se afla un telefon cu un nume sugestiv, si anume Samsung Rugby Smart. Si in cazul lui vorbim de rezistenta la praf, nisip, apa si socuri mecanice. De asemenea bateria este si ea una foarte rezistenta, avand o autonomie de pana la 8 ore de vorbit si pana la 16 zile in stand-by.

Leave a Reply