Cat de sigur este sa asculti muzica in masina?

Share Button

Acum ca pe piata exista numeroase playere auto ieftine tot mai multi oameni asculta muzica in masina. Dar cat de benefic este acest lucru si cat de mult ar trebui evitat ne spune un studiu facut in America.

In ceea ce priveste muzica care se auzea in masina, au existat cazuri in care oamenii nu au ascultat deloc muzica, au oprit-o in anumite situatii sau au ascultat continuu.

Problema era ca, in timp ce ascultau muzica lor, tinerii soferi aveau mult mai multe sanse sa faca greseli. Ei au condus mai agresiv la propria lor muzica si au fost mai distrasi.

Sa dovedit ca muzica furnizata de cercetatori era chiar mai sigura decat sa nu aiba muzica deloc.

Din moment ce acest studiu a inclus numai soferii novice, nu ne poate spune prea multe despre cei care au mai multa experienta. Poate ca cei cu mai multa experienta nu vor fi atat de puternic afectati de muzica pe care o asculta.

Multi cred ca principalul beneficiu al ascultarii muzicii in timpul condusului este mentinerea vigilentei pe distante lungi.

zonia.ro

Cu toate acestea, exista dovezi relativ putine ca diferenta este foarte mare. Chiar si deschiderea ferestrei are un efect redus.

Daca alergarea este problema, este mai bine sa te opresti pentru un pui de somn si sa bei o ceasca de cafea sau o bautura de tip energetizant – acestea lucreaza cu siguranta. Daca nu stii ce MP3 sa iti cumperi iti recomandam vendor player auto bluetooth 7018b 7 inch cu telecomanda.

Principalul beneficiu al ascultarii muzicii in timp ce conduceti este destul de evident pentru toata lumea: este mai distractiv. Dezavantajele sunt mai putin clare in acest moment. Spre exemplu, toti stim ce efecte are “obiceiul” de a “canta” al oamenilor in timp  ce conduc si nu stim foarte multe persoane care sa fi facut accident.

Daca dezavantajele ascultarii muzicii se aplica si soferilor mai experimentati, va trebui sa asteptam cercetari suplimentare pentru a afla.

Pana atunci, daca esti un sofer novice, probabil ca e mai bine sa eviti muzica preferata in timpul conducerii: se poate simti bine, dar in acelasi timp te va face un sofer mult mai periculos.

Iata cum sa ascultati muzica in timp ce conduceti – in siguranta!

Exista ceva mai bun decat sa ridicati volumul pe cantecul dvs. preferat in timp ce zburati pe autostrada catre destinatia dvs.? Muzica si conducerea merg mana in mana – de la planificarea coloanelor sonore pana la drumurile lungi, pentru a porni ceva pentru a mentine calmul copiilor in timp ce testati traficul.

Da, muzica poate face o naveta mai usoara, dar poate fi si foarte distragatoare. Asigurati-va ca muzica adauga placerea de conducere in locul riscului  de a provoca un accident, urmand sfaturile noastre.

spioneaza.ro

Cercetarea (si bunul simt) indica faptul ca muzica care inspira emotii extreme de tristete sau fericire (cum ar fi metalul greu si hip hop-ul rapid) sau care te face sa vrei sa te tii  maini sau sa atingi degetele de la picioare este cea mai distractiva.

Leave a Reply