Cateva lucruri pe care sa le cauti la un laptop modern

zonia.ro
Share Button

Cateva lucruri pe care sa le cauti la un laptop modern
Pana in jurul anului 2010, atat consumatorii, cat si intreprinderile ar putea fi obligati sa-si actualizeze laptopurile la fiecare trei ani, in medie, deoarece tehnologia s-a schimbat atat de repede incat orice altceva mai vechi decat ce este acum pe piata, pare un “dinozaur”.

De atunci insa, acest ciclu de upgrade a devenit din ce in ce mai lung, iar multi utilizatori au acum notebook-uri considerate deja invechite. Pentru laptop refurbished i7, intra pe DiablosComputer.ro.

Poti sa dai vina pe economie sau pe dispozitive concurente, cum ar fi tabletele, dar in ultimii ani, multi nu au reusit sa observe diferente foarte mari intre laptopul lor vechi de cinci ani si cele noi si stralucitoare, de pe rafturile Best Buy.

Cine vrea sa cheltuiasca 700 de dolari pentru a obtine ceva care este putin mai rapid decat ceea ce au acum? Cu toate acestea, in 2017, daca inlocuiti un laptop cu varsta de cel putin trei ani, veti vedea beneficii uriase care depasesc cu mult castigurile de performanta minore.

De la ecrane mai clare, la o durata mai lunga de viata a bateriei, porturi USB Type-C / Thunderbolt 3 si CPU-uri de gen 7, aici sunt caracteristicile cheie pe care le puteti obtine pe un notebook nou pe care pe sistemul vechi nu se vor potrivi.

  1. Porturi USB de tip C / Thunderbolt 3

Toata lumea iubeste standardul USB, conectorul omniprezent care va incarca telefonul si tableta, scrie date pe unitatea flash si chiar va conecteaza la statii de andocare utile. Vechiul laptop are, probabil, cateva porturi standard USB de tip A, dar multe sisteme din 2017 au porturi USB de tip C care ofera o noua paleta de functionalitate.

Porturile USB Type-C pot transporta date si energie electrica pe un singur fir, permitandu-va sa va porniti laptopul, sa trimiteti sursa video pe monitoare externe si sa copiati fisiere cu un singur cablu standard. Cu toate acestea, toate cablurile USB de tip C sunt reversibile, ceea ce inseamna ca niciodata nu trebuie sa va faceti griji ca le conectati cu capul in jos.

Nu toate laptopurile care au USB Type-C se pot incarca, dar cele care o vor putea face, vor profita de un intreg ecosistem de adaptoare standard AC, docuri si monitoare. Deoarece modelul C este un standard industrial, veti putea folosi acelasi standard cu laptopuri, tablete si telefoane de diferite marci. Finsix face o versiune a lui Dart, incarcatorul sau remarcabil de mic, care are USB Type-C, iar Innergie vinde PowerGear USB-C 45, care este putin mai mare, dar mai putin costisitor.

Unele laptop-uri de ultima generatie au, de asemenea, Thunderbolt 3, care utilizeaza acelasi conector USB de tip C si este pe deplin compatibil cu dispozitivele de tip C, dar adauga suport pentru periferice Thunderbolt, chiar mai rapide. Cu Thunderbolt 3, puteti avea pana la doua monitoare de 4K pe un singur fir, puteti transfera fisierele cu o unitate de stocare portabila la viteza unui SSD intern sau puteti conecta laptopul la o placa video externa, pentru jocuri.

2.     Ecrane cu rezolutie mai mare  In ultimii ani, majoritatea laptopurilor au venit cu ecranele de rezolutie 1366 x 768, chiar daca ati platit bani buni pentru ele. La aceasta rezolutie invechita, nu numai ca imaginile sunt mai granulare, dar nu se potriveste bine cu textul afisat pe ecran, fortandu-va sa parcurgeti un drum lung pentru a citi paginile Web sau pentru a edita documente.

Astazi, puteti gasi un sistem accesibil cu un ecran de rezolutie de 1920 x 1080 sau mai mare, care va va permite sa vedeti mai multe lucruri simultan, in timp ce vizionati filmele asa cum ar trebui sa fie vazute.

De exemplu, Acer Aspire E 15 este disponibil cu un ecran full HD pentru doar 349 dolari. Daca sunteti dispus sa cheltuiti mai mult, puteti gasi laptop-uri cu ecrane HD 4K cu rezolutii de 3840 x 2160. Configuratia 4K a Dell XPS 15 incepe de la 1.599 $.

Leave a Reply