Ce accidente poate suferi un smartphone?

Share Button

Ce accidente poate suferi un smartphone?Odata cu aparitia ultimului model de iPhone si anume iPhone 6 a reinceput nebunia supunerii telefoanelor mobile la cele mai ciudate teste posibile.

Cumva e de neinteles de ce ai face acest lucru, mai ales avand in vedere ca nimeni, niciodata nu isi va scapa din greseala telefonul in Groapa Marianelor, nu va trece niciodata un tanc peste el, si nici nu va fi lasat sa inoate in cascada Niagara.

Tutoriale pe internet sunt cu sutele, iar principiul este simplu. Se achizitioneaza un telefon de ultima generatie si se supune “testarii”. Unii aleg sa loveasca un touchscreen cu geam cu un ciocan, altii verifica etanseitatea carcasei aruncand telefonul in apa, iar altii il strang in pumn precum strangea copilul din poezia Elenei Farago un gandacel.

Gluma-gluma sau nu prea, insa pe undeva este putin anormal sa faci testele din acestea at home, incercand sa testezi duritatea unui telefon care in principiu nu se va afla niciodata intr-un caz de acest gen. Explicatia consta in faptul ca da, daca vei scapa telefonul pe strada atunci s-ar putea sa ai nevoie de un touchscreen cu geam pentru a-l inlocui. In oricare alt caz insa…nu credem ca functionarea telefonului nu ar fi afectata.

Ce i se poate intampla telefonului tau pe durata sa de viata? Accidentele posibile sunt nenumarate, insa sub nicio forma telefoanele noastre nu vor tebui sa reziste la forte cuantumizate in Newtoni. Asadar, in zadar testam telefoanele la rupere si indoire, in special daca acestea vlr fi tinute cu grija in buzunar sau in poseta. Un test mai interesant pentru telefonul tau este cel al rezistentei procesorului sau cel al functionarii aplicatiilor.

La ce ar trebui sa reziste un smartphone pentru a-l putea considera a fi cu adevarat rezistent? Pai hai sa vedem. In prima faza un telefon trebuie sa reziste din punct de vedere fizic si estetic la socuri mecanice. Din acest punct de vedere carcasa metalica a smatphone-urilor Apple are o mare bila alba. Prin sociri mecanice se inteleg usoarele loviri, scapari sau zgarieturi si nicidecum trecerea rotilor autobuzului peste telefon, in ciuda “junglei” reprezentate de metropola in care traim.

Din punct de vedere al componentelor interne, un telefon performant ar trebui sa fie supus unor teste de soft. Erorile si starile conflictual cu anumite programe sau aplicatii pot denota uneori o functionare defectuoasa. Mai apoi un smartphone trebuie sa raspunda foarte bine cerintelor impuse de aplicatii. Spatiul de stocare, accesul la internet si procesorul capabil sa ruleze aplicatiile sunt un adevarat sine qua non al zilelor noastre.

spioneaza.ro

Cu toate acestea este intradevar important sa stim cat de rezistente sunt telefoanele pe care le folosim. Mai aproape de realitate este siguranta legata de touchscreen si cea legata de soft. Ele nu ar trebui sa fie elemente care sa cedeze prea usor.

Chiar si in aceste cazuri fireste, exista solutii. Magazinele online de accesorii precum www.accesoriigsm.ro pot pune la dispozitia oricui cele mai noi modele de astfel de produse, dar si cele mai ieftine de pe piata de profil din Romania. Nu ne credeti pe cuvant, cautati!

zonia.ro

Leave a Reply