Ce avantaje iti poate oferi gazduirea VPS?

spioneaza.ro
Share Button

Ce avantaje iti poate oferi gazduirea VPS?Cu siguranta atunci cand detii unul sau mai multe site-uri, si ai nevoie de gazduire pentru acesta, vei auzi termeni precum gazduire VPS, gazduire shared sau gazduire directa, iar acesti termeni nu sunt altceva decat modalitati de gazduire a site-ului sau a site-urilor tale.

Ei bine, cel mai bine ar fi ca atunci cand ai nevoie de servicii de gazduire, sa alegi gazduirea de tip VPS, datorita faptului ca aceasta prezinta caracteristici similare cu cele pe care le prezinta gazduirea dedicata, astfel ca serverele VPS iti ofera tot controlul de care ai nevoie, iar intr-un astfel de domeniu, controlul inseamna tot.

Si ca sa intelegi mai bine cum sta treaba cu acest tip de gazduire VPS, trebuie sa stii ca aceasta reprezinta o tehnologie de virtualizare a serverelor, iar in acest caz, un server fizic este structurat in mai multe servere virtuale, care detin resurse dedicate dar si sisteme de operare.

Un exemplu simplu pe care cu siguranta il vei intelege, este acela  alegand un astfel de serviciu de gazduire a site-ului tau, este ca si cum ai inchiria o camera sau mai multe camere intr-un bloc.

In cazul in care vei alege sa utilizezi servicii de gazduire VPS Cloud, cu siguranta nu vei mai avea de impartit resursele serverului cu o multime de alti utilizatori, precum s-ar intampla daca ai opta pentru un serviciu de gazduire partajata.

Un alt mare avantaj pe care il are acest tip de gazduire, il reprezinta faptul ca ai posibilitatea sa iti configurezi si sa iti instalezi software-uri pe VPS, exact la fel de simplu si usor precum pe un server dedicat.

De fapt, acest lucru este identic cu inchirierea unui server dedicat, insa cu siguranta costurile unui server dedicat sunt mult mai mari, astfel ca este ideal sa alegi un server VPS, mai ales daca acest server utilizeaza tehnologia cloud.

Inca un mare avantaj pe care il ai daca optezi pentru gazduirea pe un server VPS, este acela ca poti sa iti instalezi tot felul de sisteme de operare, si pot sa ruleze tot felul de aplicatii care sunt suportate de catre sistemul de operare.

Trebuie insa sa stii faptul ca instalarea sistemului de operare Windows nu este posibila, iar pentru aplicatii se foloseste sistemul de operare Linux.

In cazul in care te intrebi daca ai posibilitatea de a instala un panou de control pe serverul tau VPS, raspunsul este da. Cu siguranta iti vei putea instala un panou de control precum cPanel, Webuzo sau oricare altul, insa trebuie specificat faptul ca aceste panouri de control necesita cumpararea unei licente.

Deasemenea, este important de stiut faptul ca ai posibilitatea de a upgrada pachetele tale VPS oricand iti doresti, utilizand panoul de control al serverului, fara a suporta costuri de furnizare sau costuri de upgrade.

Mai este important de precizat faptul ca perioada activa a contului VPS, va fi automat setata in functie de upgrade-ul pe care ti-l vei face.

zonia.ro

Asadar, acestea sunt cele mai mari avantaje pe care ti le poate oferi gazduirea de tip VPS.

Leave a Reply