Ce este aurora boreala?

spioneaza.ro
Share Button

Ce este aurora boreala?
Fiecare dintre noi avem o singura viata, asa ca trebuie sa o traim in cel mai placut mod, si sa ne bucuram de fiecare clipa minunata, petrecuta alaturi de cei dragi.

Asa cum am spus deja, fiecare avem o singura viata, asa ca ar fi indicat sa ne bucuram de toate lucrurile frumoase care ne inconjoara, si ar fi indicat ca de fiecare data cand avem ocazia, sa vizitam diferite obiective turistice, sau sa desfasuram activitati care sa ne placa.

De exemplu, am putea sa ne intrebam ce este aurora boreala, si cum si unde apare, pentru ca in mod evident nu toata lumea are privilegiul de a cunoaste aurora boreala.

Ei bine, aurora boreala este un fenomen natural, care ia nastere datorita coliziunilor dintre moleculele gazoase din atmosfera planetei, si particule incarcate electromagnetic ce provin de la soare.

Aurora boreala are o variatie de culoare, iar acest lucru se datoreaza tipului de molecule gazoase, care sunt implicate in aceasta reactive.

In cadrul acestui fenomen, cea mai des intalnita culoare este galben verzui, si este produsa de moleculele de oxigen aflate la aproximativ 96 kilometri inaltime.

Trebuie precizat faptul ca exista si aurole boreale de culoare rosie, care sunt destul de rare, si care sunt produse de catre particule de oxigen care se regasesc la inaltimi de peste 320 kilometri.

Exista molecule de azot care pot sa produca si aurore boreale de culoare albastra, sau de culoare albastra – purpurie. Un alt amanunt interesant este acela ca odata cu trecerea timpului, au mai fost observate si aurore boreale de culoare galbena sau de culoare violet, insa acestea apar extrem de rar.

Referitor la acest fenomen, este important de amintit faptul ca intre aurora boreala si activitatea solara, a fost banuit ca exista o legatura inca din anul 1880, atunci cand cercetatorii stiintifici au efectuat anumite studii si cercetari.

Trebuie amintit insa faptul ca doar din anul 1950 s-a descoperit oficial faptul ca electronii si protonii din lumina silara, prin intermediul vanturilor solare, sunt proiectati cu viteze mari spre Terra.

Un alt amanunt interesant este acela ca aurora boreala isi face aparitia la inaltimi cuprinse intre 80 de kilometri si 640 de kilometri in atmosfera terestra. Acest fenomen foarte interesant, apare in emisfera sudica, sip aorta denumirea de aurora astrala.

Limita sudica in care au reusit oamenii sa observe acest fenomen, a fost orasul New Orleans, insa cele mai indicate locuri de vizitat pentru o excursie aurora boreala, ar fi Alaska, Islanda, nodrul Siberiei sau partea de nord – vest a Canadei.

Referitor la aurorele astrale, trebuie mentionat faptul ca acestea nu sunt la fel de vizibile precum aurorele boreale, iar acest lucru se datoreaza faptului ca ele apar de regula doar in Antarctica.

Un alt amanunt interesant este acela ca acest fenomen, a fost observat pentru ultima data in anul 2014.

Asadar, tinand cont de faptul ca viata este scurta, cu siguranta fiecare ar trebui sa se bucure de fiecare clipa, si sa viziteze cat mai multe locuri, iar un loc de vizitat ar fi un loc de unde se poate observa aurora boreala.

Leave a Reply