Ce este designul grafic?

Share Button

Ce este designul grafic?
Designul grafic este metoda ideala prin care arta se combina cu tehnologia, cu scopul de a putea comunica mult mai bine anumite trairi sau idei.

Designul este o parte foarte importanta a vietii noastre cotidiene, asa ca putem sa il intalnim in foarte multe situatii in viata de zi cu zi, de la ambalajul unei napolitane, si pana la reclamele pe care le vedem in mediul online, la televizor sau pe panourile publicitare foarte mari din oras.

Designul are acel rol urias de a transmite informatii, de a convinge lumea si de a identifica potentiali consumatori, asa ca designul este extrem de important.

Ei bine, referitor la designul grafic, acesta poate fi perfectionat urmarind mereu cate un tutorial graphic design, si este un concept necesar in mai multe activitati, precum publicitatea, marketingul, agentiile de branding, sau pentru companii de comunicatii.

Designerii grafici pot sa isi desfasoare activitatea si independent, iar astfel isi pot stabili ideile propria, propriile concept, conditii dar si preturi.

Un designer grafic este responsabil de crearea logourilor, a cartilor de vizita, a foliilor cu antet, a pliantelor, a mapelor de prezentare, a afiselor, a flyerelor, a tricourilor personalizate in mediul offline, insa el este responsabil si de realizarea newsletterului si in anumite situatii de web design, in mediul virtual.

Referitor la activitatea designerului grafic din mediul offline, dupa cum am mai spus, acesta creaza diferite produse, iar in continuare vom discuta despre ele.

In primul rand, putem mentiona pliantele, care pot reprezenta o strategie interesanta de marketing, acestea presupunand un cost redus, si continand informatiile necesare pentru captarea interesului consumatorului.

Un pliant trebuie sa contina informatii concise despre compania care l-a expediat, trebuie sa contina informatii despre produsele si serviciile oferite, despre preturi; dar mai trebuie sa contina si date despre companie.

Cartole de vizita se realizeaza tot datorita designerilor grafici, si pot sa fie extrem de importante pentru promovarea unei activitati. O carte de vizita trebuie sa contina un slogan ideal pentru activitatea desfasurata, sigla firmei pe fundal, informatii despre produsele si serviciile oferite, numele si prenumele persoanei de contact, si numarul acesteia de telefon.

Tricourile personalizate sunt create si ele tot datorita muncii depuse de catre designerii grafici, si pot sa reprezinte solutia ideala in momentul in care se doreste promovarea eficienta si rapida a unui produs. Aceste tricouri personalizate au mare priza la oameni.

Flyerele sunt si ele realizate tot datorita muncii prestate de catre designerul web in primul rand, pentru ca acesta creaza flyerul, ii da forma, culoare, informatii, iar aceste flyere sunt o modalitate eficienta de promovare a afacerii, la costuri foarte reduse.

Afisul reprezinta o alta modalitate de promovare a afacerii, care necesita costuri mici de productie, si care spre deosebire de flyer are dimensiuni mai mari. Pliantul poate fi pozitionat in zone intens circulate, pentru a transmite un mesaj clar, mai multor persoane.

Ei bine, si afisul este creat tot de catre designerul grafic, pentru ca acesta stabileste grafica, stabileste culorile afisului, textul, alege imaginile, etc.

spioneaza.ro

Asadar, un designer grafic este extrem de important, atat in mediul online, cat si in cel offline, pentru ca prin intermediul sau se combina perfect tehnologia cu arta.

Leave a Reply