Ce este si cum functioneaza un hidrofor?

zonia.ro
Share Button

Ce este si cum functioneaza un hidrofor?In cazul in care stati la curte ori in zone unde nu sunteti conectati la canalizare e foarte important sa aveti si hidrofoare.

Cu ajutorul lor veti alimenta locuinta cu apa curenta pe care sa o utilizati pentru spalare dar si pentru treburi in casa sau pentru gradinarit.

Hidroforul este o sursa pentru alimentare cu apa destinata uzului casnic si activitatile gospodaresti zilnice sau gradinarilor sau in special pentru casa. Hidroforul e silentios, eficient si economic, si este ideal pentru a alimenta cu apa o casa si este rezistent la coroziune.

Acesta are si o pompa din inox si apa va fi pompata cu ajutorul sau la presiunea dorita. Pompele din inox impiedica comunicarea care exista intre apa filtrata in hidrofor si mediul in care este acesta amplasat, si apa nu va intra in contact cu diverse corpuri straine sau cu impuritatile care se afla in mediul extern.

Mecanismul de pompare, de filtrare si de sustragere este destul de simplu. Toate hidrofoarele au un vas unde se afla si o perna de aer si daca se pierde din cantitatea de aer va scadea presunea si pompa nu va mai merge corect.

Va puteti da seama daca hidrofoarele functioneaza corect in urma perioadelor de oprire si pornire moment cand pompa va porni si trebuie sa mearga pentru o perioada cat mai lunga. In cazul in care pompa porneste pentru perioade scurte, sta si porneste iar in intervale scurte puteti deduce ca exista o defectiune.

In situatia aceasta perna de aer e cea responsabila pentru defectiunile aparatului. In vas se afla o perna de aerĀ  ce pierde din presiune si nu mai indica corect.

Pentru ca hidroforul sa mearga corect va trebui sa refaceti presiunea din perna de aer si pentru asta hidroforul trebuie deconectat de la reteaua de energeie electrica, va trebui sa inchideti robinetul de intrare si sa dati drumul la apa in case sau sa goliti instalatia pana in momentul in care ceasul pentru presiune indica nivelul 0.

De asemenea va trebui sa inchideti circuitul spre pompa din casa utilizand o pompa normala pentru roti va trebui sa aduceti presiunea la o valoare de 1.6 atmosfere, dintr-o laterala a vasului unde este un capacel care are un ventil. Ulterior se va baga hidroforul din nou in priza, se deschid circuitele si hidroforul va trebui sa meaga corect.

Elementul cheie petru buna functionare a hidroforului e numarul de opriri si porniri pe care le face pompa. De asemenea, o componenta importanta este si presostatul care poate sa piarda presiune sau se poate intampla ca unele dintre membranele sale sa se sparga.

Pe piata sunt si astfel de dispozitive care functioneaza electronic si care se potrivesc si pentru asamblarea si montarea pe structura unui manomentru. Acestea au si optocuplori cu fante.

spioneaza.ro

Marimea hidrofoarelor se alege si in functie de numarul consumatorilor si de frecventa consumului si de numarul de bai. Pornirile hidroforului sunt rare in momentul in care rezervorul este mult mai mare. Daca rezervorul este mic si hidroforul va porni de cate ori consumam apa.

Leave a Reply