Ce este uleiul de oregano si care sunt beneficiile sale

Share Button

Ce este uleiul de oregano si care sunt beneficiile sale
Uleiul de oregano este un produs din planta de oregano, Origanum vulgare. Contine o concentratie mai mare de compusi utili care apar in mod natural in planta. Acest ulei este disponibil pentru utilizare orala, spre deosebire de uleiul esential de oregano, care este mult mai concentrat si utilizat in aromaterapie. Oamenii nu ar trebui sa ia uleiuri esentiale pe cale orala. Indiferent daca o persoana o aplica topic sau ia un supliment oral, uleiul de oregano poate fi util pentru o serie de afectiuni. Pentru a afla mai multe despre acest ulei cititi articolul Ce este uleiul de oregano?.

Compusii din ulei au proprietati antioxidante si antimicrobiene eficiente, care explica multe dintre beneficii. Exista cateva riscuri si probleme potentiale de luat in considerare inainte de a utiliza ulei de oregano si este posibil sa nu fie potrivit pentru toata lumea.

Combaterea bacteriilor

zonia.ro

Datorita nivelului ridicat de carvacrol, uleiul de oregano poate ajuta la combaterea anumitor tipuri de bacterii. De exemplu, Staphylococcus este un tip comun de bacterii care provoaca infectia cu stafilococ. Unele tulpini apar in mod natural in organism, dar atunci cand bacteriile cresc prea repede, poate provoca simptome deranjante. Administrarea de suplimente cu ulei de oregano si aplicatiile topice ajuta la utilizarea acestor efecte antibacteriene.

Cercetatorii studiaza, de asemenea, utilizarea uleiului de oregano pentru bacteriile rezistente la antibiotice.

Tratarea supraaglomerarii bacteriene a intestinului subtire (SIBO)

Uleiul de oregano poate ajuta la tratarea problemelor bacteriene cronice, cum ar fi SIBO. Persoanele cu SIBO se confrunta cu probleme gastro-intestinale din cauza supraaglomerarii anumitor bacterii din intestin. Explorarea efectelor individuale ale fiecarui compus va necesita mai multe cercetari, dar aceste descoperiri initiale pot fi promitatoare.

Tratarea infectiilor fungice

Uleiul de oregano este de asemenea un agent antifungic puternic datorita nivelului ridicat de timol.

Cercetarile au descoperit ca acest ulei este un tratament eficient pentru infectiile fungice Candida obisnuite.

Furnizarea de antioxidanti

Uleiul de oregano este de asemenea un puternic antioxidant. Antioxidantii ajuta la protejarea organismului de daunele cauzate de stresul oxidativ si de radicalii liberi.

Stresul oxidativ poate duce la o deteriorare a ADN-ului si la moartea celulelor. Oxidarea poate juca, de asemenea, un rol in alte probleme, cum ar fi artrita , ateroscleroza si unele tipuri de cancer.

Timolul si carvacrolul sunt antioxidanti puternici care pot ajuta la reducerea oxidarii.

Reducerea inflamatiei

Oregano poate avea proprietati antiinflamatorii. Unele surse sustin ca uleiul de oregano poate ajuta la reducerea inflamatiei . Compusul carvacrol prezinta efecte antiinflamatorii atat in ​​modelele pe animale, cat si in studiile in vitro.

Intr-un studiu efectuat pe soareci, compusul a prevenit obezitatea prin afectarea genelor implicate in inflamatie. Intr-un alt studiu realizat pe animale, compusul a redus umflarea.

Vindecarea ranilor

Aplicarea uleiului de oregano diluat pe piele poate ajuta la vindecarea taieturilor si la protejarea ranilor in timp ce acestea se vindeca. Compusii precum timolul si carvacrolul ar putea proteja aceste tipuri de plaga de infectiile bacteriene.

Protejarea de insecte

spioneaza.ro

Atat carvacrolul, cat si timolul pot fi eficienti repelenti de insecte. In 2017, cercetatorii au descoperit ca acesti compusi resping capusele si tantarii.

 

Leave a Reply