Ce este un touchscreen?

zonia.ro
Share Button

Ce este un touchscreen?
Cu totii am avut in trecut telefoane mobile simple, sau chiar si care aveau ecranul color si tastatura, insa odata cu trecerea timpului, au inceput sa apara pe piata dispozitive tot mai performante, acestea nemaiavand tastatura, ci touchscreen, plus o multime de alte caracteristici tehnice pur si simplu impresionante, motiv pentru care acum avem telefoane mobile inteligente, sau mai simplu, smartphone.

Ei bine, tocmai datorita faptului ca telefoanele care au aparut pe piata au inceput sa fie din ce in ce mai performante, ele au ajuns sa ne creeze dependenta, motiv datorita caruia oriunde am merge, si orice activitate am desfasura, telefonul nu ne lipseste din mana sau din bunzunar.

Trebuie insa specificat faptul ca acestea sunt mult mai subtiri si totodata mult mai sensibile decat erau telefoanele vechi inainte, tocmai pentru ca vechea tastatura a fost inlocuita cu touchscreen-ul, care daca nu este protejat cu un geam de protectie, se poate defecta foarte rapid.

Ei bine, despre touchscreen, trebuie sa stii ca acesta este o caracteristica de baza a unui telefon mobil inteligent din zilele noastre, de care trebuie sa avem mare grija, astfel ii vom creste durata de viata, dar vom ajuta si la o mai buna functionare a telefonului.

Deci, un touchscreen este acea componenta care ii permite utilizatorului sa transmita comenzi telefonului, apasand butoanele corespunzatoare aflate pe ecran. Pentru prima data, touchscreen-ul a aparut in anul 1970, iar din acel moment, i-a crescut foarte mult popularitatea atat in randul computerelor, cat si in randul tehnologiei media.

Asadar, in momentul de fata, daca te vei duce la magazinul oricarui operator de telefonie mobila de la tine din oras, chiar in acest moment, cu scopul de a-ti alege un telefon mobil inteligent, cu siguranta toate modelele pe care le vei gasi, vor avea touchscreen, si iti vei cumpara un astfel de model de telefon.

In cazul in care nu prea ai mare grija de telefon, sau mai bine spus, nu il ingrijest foarte bine, aceasta componenta se poate defecta destul de rapid, astfel ca va fi nevoie de un touchscreen nou. Se poate gasi touchscreen Samsung, sau touchscreen pentru orice alt model de telefon, iar acesta este inlocuit doar intr-un service gsm, de catre specialisti.

Asadar, pentru a proteja atat touchscreen-ul telefonului, cat si display-ul acestuia, cel mai bine ar fi ca fiecare utilizator sa aiba aplicat un geam de protectie al ecranului, dar si sa isi tina dispozitivul intr-o husa.

Ei bine, despre touchscreen, stim cu totii ca il intalnim cel mai des la telefoanele mobile inteligente din zilele noastre, pentru ca fiecare dintre noi avem un astfel de dispozitiv, insa exact aceasta tehnologie este folosita si in randul tabletelor, pentru ca si acestea au ecranul tactil.

Deci, pana acum am intalnit doua situatii in care ne intalnim cu touchscreen-ul, si anume telefonul mobil inteligent si tableta, insa trebuie mentionat faptul ca este foarte posibil sa intalnesti si la bancomat aceasta tehnologie.

Daca te intrebi cum, ei bine, trebuie sa stii ca in aproape toate orasele din tara, bancomatele vechi ale fiecarei banci au fost inlocuite cu bancomate noi, care au ecranul tactil.

Leave a Reply