Ce este yoga?

Share Button

Ce este yoga?
In mod evident, in foarte multe orase ale tarii exista o multime de persoane care aleg sa participle saptamanal la diferite cursuri yoga, iar in cele ce urmeaza in acest articol, vom discuta putin despre yoga, si despre ce inseamna de fapt acest termen.

Ei bine, mai intai de toate ar trebui sa mentionam faptul ca yoga reprezinta o traditie spirituala foarte complexa, a carei istorie este una bogata, ce dateaza de mai bine de cinci mii de ani, iar despre aceasta traditie spirituala au aparut o multime de carti si scrieri de specialitate.

Yoga poate sa fie ceea ce in mod traditional poarta denumirea de invatatura a eliberarii, iar aici este foarte important de amintit faptul ca fiecare dintre noi, mai mult sau mai putin, mai devreme sau mai tarziu, incercam sa ne eliberam de notiunea limitata a ceea ce suntem sau, mai bine spus, de notiunea a ceea ce credem in mod normal ca suntem.

De cele mai multe ori, fiecare dintre noi ne obisnuim cu mintea noastra, cu corpul nostrum, cu relatiile sau cu posesiunile noastre, iar reunind toate aceste elemente, putem spune ca acestea inseamna viata noastra, insa toate aceste obisnuinte mentale contin doar umbre ale adevarului despre noi insine.

Iarasi este foarte important de mentionat faptul ca yoga ne propune o introspectie profunda care are ca si scop aflarea adevarului. Fiecare dintre noi credem ca ne cunoastem cel putin intr-o mica masura, insa acest lucru ar putea insemna doar o iluzie.

Se spune ca daca ne-am cunoaste  macar in proportie de 50%, nu am mai suferi de pe urma problemelor familiale, sau de pe urma problemelor de la locul de munca, ci am intelege ca defapt suntem nemuritori, si ca suntem fiinte supraconstiente si totodata fiinte atotputernice, iar astfel am gasi sursa pentru fericirea vesnica.

Despre yoga mai putem spune ca este o stiinta a nemuririi, si care ne poate permite ca prin diferitele sale metode, sa avem parte de cunoastere directa si nemijlocita a adevarului despre fiinta umana care exista in univers.

Yoga este ideala pentru fiecare persoana, datorita faptului ca poate sa confere libertate launtrica, dar ne poate ajuta foarte mult si sa intelegem faptul ca totul este posibil, chiar daca nu totul este permis.

Datorita faptului ca suntem supusi anumitor legi imuabile, fiecare dintre noi, in calitate de fiinte umane, ne vom simti neputinta si limitele in fata anumitor dificultati pe care le vom intalni in decursul vietii. Aici intervine insa yoga, care induce forta si energia necesara pentru a surmonta limitarile si neputinta.

Este important de mentionat iarasi faptul ca yoga autentica are rolul de a implica o confruntare cu misterele fascinante din mintea fiecaruia. Fiecare se intreaba de ce s-a nascut si pentru ce, in timp ce altii se intreaba de unde vin, ce vor pati dupa moarte, sau cine sunt ei cu adevarat.

spioneaza.ro

Se spune ca o parte dintre aceste intrebari isi vor primi raspunsul, dupa participarea la mai multe sedinte sau la mai multe cursuri yoga.

Leave a Reply