Ce rol are o bariera automata?

Share Button

Ce rol are o bariera automata?
O bariera automata este foarte importanta datorita faptului ca rolul sau este acela de a permite sau de a interzice accesul autoturismelor intr-o anumita parcare.

Tinand cont de faptul ca o asemenea bariera este actionata foarte simplu si usor de la telecomanda, chiar si de la o distanta destul de mare, este lesne de inteles de ce majoritatea parcarilor sunt prevazute in ultimul timp cu astfel de bariere.

De exemplu, institutiile publice au optat si opteaza in continuare pentru asemenea bariere automate, pentru ca nu isi mai doresc ca in parcarile private pe care le detin, sa isi parcheze autoturismele si persoanele neautorizate.

spioneaza.ro

Atunci cand discutam despre institutii publice care opteaza sau au optat pentru astfel de bariere automate, putem sa amintim mai intai de toate primariile, insa sunt si alte institutii ale statului care s-au dotat cu bariere automate.

Ei bine, un lucru foarte important care trebuie mentionat aici este acela ca nu doar parcarile care apartin institutiilor publice sunt prevazute cu astfel de bariere automate, ci si parcarile firmelor.

De ce? Pentru ca oamenii de afaceri care detin una sau mai multe firme, cu siguranta nu au fost de acord ca in parcarile firmelor pe care le detin sa aiba acces oricine, sau sa isi lase oamenii masinile in parcarile private.

Tocmai acesta este si motivul principal pentru care au optat pentru o bariera automata care se poate ridica pentru a permite accesul in parcare, printr-o simpla apasare a unui buton de pe telecomanda.

Dat fiind faptul ca barierele automate pot sa permita sau sa interzica accesul intr-o parcare privata, putem spune fara teama de a gresi ca ele au si rolul de a controla traficul din parcare.

Acest lucru inseamna mai exact, ca o parcare care este prevazuta cu o bariera automata este o parcare mult mai sigura decat una publica in care are acces toata lumea.

Asadar este lesne de inteles de ce nu doar parcarile institutiilor publice ale statului, ci si parcarile private care apartin firmelor sunt dotate cu asemenea bariere automate.

Un amanunt foarte important este acela ca lungimea bratului barierei este diferita de la caz la caz, astfel ca se pot gasi si bariere cu bratul mic care sa aiba o lungime de 2.5 sau 3 metri, dar se pot gasi si bariere automate care sa aiba bratul de 12 metri.

De regula, parcarile mici in care au accesul doar autoturismele personale ale angajatilor sunt prevazute cu astfel de bariere mici, in timp ce parcarile mari care permit accesul tirurilor sau al camioanelor sunt prevazute cu bariere care sa aiba bratul mare, de exemplu de 12 metri.

zonia.ro

Ei bine, dupa cum se poate observa, atunci cand discutam despre bariere automate, acestea sunt indicate atat in momentul in care vine vorba despre o parcare privata care ii apartine unei firme, cat si atunci cand discutam despre o parcare care ii apartine unei institutii publice, pentru ca prin intermediul acestor bariere automate se poate controla foarte usor traficul, iar persoanele neautorizate nu mai au acces in parcare.

Leave a Reply