Ce trebuie sa stii despre paturile rabatabile?

spioneaza.ro
Share Button

Ce trebuie sa stii despre paturile rabatabile?
Paturile rabatabile au aparut si au fost foarte populare pe la inceputul secolului al XX-lea, insa oamenii au inceput sa renunte destul de rapid la ideea de a-si cumpara un pat rabatabil, acesta fiind de foarte multe ori asociat cu apartamentele vechi, cu spitalele sau cu hotelurile.

Si totusi, se pare ca paturile rabatabile au inceput de ceva timp sa fie din nou la moda, iar oamenii atunci cand isi aleg patul pentru acasa isi indreapta acum mai intai de toate atentia catre un pat rabatabil.

De ce? Pentru ca un asemenea pat este ideal pentru a avea un somn odihnitor, dar si pentru a castiga pe timpul zilei spatiu in casa, fara a mai fi nevoie de amenajari sau remodelari care pot costa foarte multi bani.

Un pat rabatabil este ideal si pentru a-i oferi livingului eleganta de care acesta are nevoie, iar astfel nu vor mai trebui ingramadite toate lucrurile in camera.

Ei bine, cei care sunt curiosi cum au aparut aceste paturi, trebuie sa stie ca ele au aparut la fel ca si o multime de multe alte lucruri datorita nevoii. Patul rabatabil a fost infiintat de catre dl. Murphy cel caruia i-a venit ideea geniala de a construi un pat care mai apoi se poate transforma in dulap.

De atunci si pana acum s-au produs o multime de asemenea paturi rabatabile, iar mecanismul de rabatare al acestora a fost la fel ca si in prezent, cu arcuri, cu piston sau pneumatic.

In cazul in care discutam despre paturile rabatabile care au mecanismul de rabatare cu arcuri, acestea pot sa fie folosite o viata intreaga, in cazul in care arcurile sunt de cea mai buna calitate, si pot sa fie ajustate in functie de greutatea patului.

zonia.ro

Atunci cand discutam despre paturile care au mecanismul de rabatare cu piston, trebuie mentionat faptul ca dupa un anumit timp, mecanismul trebuie inlocuit.

Acest lucru se intampla cam la 10 ani, iar atunci cand se alege mecanismul cu piston trebuie tinut cont de greutatea patului, dat fiind faptul ca un piston foarte puternic poate ridica patul de pe podea in cazul in cazul in care patul este gol.

Tot atunci cand vrei sa iti cumperi un asemenea pat trebuie sa cunosti faptul ca montajul poate sa fie pe perete sau pe podea. Montajul patului pe podea ofera o mai mare stabilitate, se preteaza mult mai bine sistemelor de rabatare pe arcuri, insa are si dezavantajul de a aduce neajunsuri pardoselii.

Montajul patului pe perete este mai dificil dat fiind faptul ca peretii se repara mai usor, iar in acest caz, va fi ideal ca patul rabatabil montat pe perete sa aiba sistemul de rabatare cu pistoane.

Tot atunci cand iti cumperi patul rabatabil trebuie sa cunosti calitatea materialului din care acesta este realizat (Pal, PFL sau lemn), pentru ca durata de viata a patului este inflentata de calitatea acestor materiale. Trebuie sa tii cont insa si calitatea materialului din care este realizata salteaua, pentru ca in functie de calitatea saltelei este si somnul mai odihnitor.

 

Leave a Reply