Ce trebuie stiut despre epilarea definitiva?

Share Button

Ce trebuie stiut despre epilarea definitiva?
In mod evident, sunt o multime de femei, insa sunt si barbati care isi doresc sa scape odata pentru totdeauna de firele de par nedorite de pe anumite suprafete ale corpului.

Ei bine, in cazul acestor persoane, se pare ca procesul de epilare definitiva efectuat in cadrul unui salon specializat, este singura solutie, pentru eliminarea acelor fire de par nedorit de pe suprafata corpului.

Cele mai multe saloane de la noi din tara, dispun de aparatura performanta, de la producatori si distribuitori pentru utilari saloane, iar aceste aparate performante pot sa fie folosite si in acest scop.

spioneaza.ro

Ei bine, persoanele care au de gand sa urmeze un astfel de proces de indepartare a firelor de par de pe suprafata corpului, trebuie ca mai intai de toate sa stie ca epilarea si depilarea nu este acelasi lucru.

Epilarea se refera la parul de desuptul pielii si la cel de deasupra pielii, in timp ce depilarea face referire la parul de la suprafata pielii.

Un alt amanunt interesant referitor la procesul de epilare definitiva, este acela ca acest procedeu se poate obtine prin distrugerea radacinii acelor fire de par aflate in derm, datorita unei calduri care are o temperatura de 70 de grade Celsius.

Datorita acestei procedure, firele de par vor fi distruse inca de la radacina, iar daca tratamentul este efectuat corect, atunci epilarea va fi definitiva.

In cazul in care se efectueaza procesul de epilare definitiva prin intermediul luminii intens pulsate, atunci va trebui sa se tina cont de diversi factori printre care lungimea de unda, puterea luminii, intensitatea acesteia, timpul de actiune si timpul de relaxare, adancimea la care se gaseste in derm folicului pilos, dar si culoarea pielii.

Mai este iarasi important de mentionat faptul ca aceste sedinte care fac parte din procesul de epilare de durata lunga sunt programate in functie de un algoritm ce respecta fiziologia cresterii firelor de par.

Niciodata nu se va putea avea toate firele de par crestcute din toti foliculii, pentru ca acestea cresc dupa un program care cuprinde 3 faze, respectiv starea cresterii, a stagnarii si a regresiei.

Referitor la perioada de timp care trebuie sa dureze intre doua sedinte de tratament, trebuie precizat faptul ca acesta este diferit, in functie de zona in care se actioneaza. De exemplu, parul de pe picioare creste mult mai lent decat parul din zona buzei superioare.

Un asemenea tratament, poate sa cuprinda 6. 8, 10 sau 12 sedinte de epilare, iar in momentul incheierii tratamentului, se va constata faptul ca epilarea este doar partial, ci nu definitiva, pentru ca totusi se va mai vedea putin par fin si depigmentat, insa acesta va ramane in continuare.

Un asemenea tratament nu poate distruge in totalitate toate firele de par, insa tratamentul se va putea relua dupa foarte multi timp, dupa ani de zile chiar.

zonia.ro

Asadar, se poate observa faptul ca parul nedorit de pe suprafata corpului poate sa fie eliminat, printr-un tratament de epilare definitiva, in cadrul unui salon specializat in aceasta activitate.

Leave a Reply