Cele mai comune tipuri de web hosting pentru un site

spioneaza.ro
Share Button

Cele mai comune tipuri de web hosting pentru un siteProprietarii de site-uri trebuie sa isi indrepte atentia spre cele mai bune servicii de gazduire web pentru buna functionare a site-urilor lor, asa ca mai multe detalii aici vor putea afla, despre tipurile de gazduire, pentru a alege cel mai bun hosting pentru site-urile lor.

Gazduire partajata

Aceast tip de hosting este perfect pentru gazduirea site-urilor de nivel entry-level. Aici site-ul dvs. va fi stocat pe acelasi server ca si alte site-uri web, iar numarul acestora poate fi cuprins intre sute sau mii de site-uri.

Toate domeniile vor avea aceleasi resurse de server, cum ar fi RAM (memorie cu acces aleatoriu – un tip de memorie a calculatorului) si CPU (unitatea de procesare centrala – “creierul” unui computer). Costurile acestui tip de hosting vor fi comparativ scazute. In cazul in care aveti un site de prezentare sau un blog personal, shared hostingul este mai mult decat perfect pentru dvs.

Gazduire pe server privat virtual (VPS)

Un serviciu de gazduire VPS imita un server dedicat, dar se afla intr-un mediu de gazduire partajat. Aceasta este pentru proprietarii de site-uri care au nevoie de mai mult control, dar nu doresc sa investeasca intr-un server dedicat. Inca nu reusesc sa se ocupe de niveluri ridicate de trafic sau de spatii in utilizare, iar performanta site-ului poate fi in continuare afectata de alte site-uri de pe server.

Cu toate acestea, prin impartirea unui server in servere virtuale – fiecare site este gazduit pe propriul sau server dedicat, desi acestia au in comun un server fizic cu alti utilizatori. Deci, cine foloseste VPS hosting? Utilizatorii care doresc gazduire dedicata, dar care nu au cunostintele tehnice necesare. VPS ofera avantajele de cost ale gazduirii comune cu controlul dedicat hosting. O alegere excelenta pentru utilizatorii avansati si pentru cei care doresc instalari specifice de software si pachete.

zonia.ro

Gazduire pe server dedicat

Aceasta optiune ofera proprietarilor site-urilor cele mai multe control asupra serverului pe care este stocat site-ul lor web. Serverul este inchiriat exclusiv de dvs. si site-ul dvs. este singurul stocat pe server. Aveti acces complet la root si admin, ceea ce inseamna controlul asupra tuturor, de la securitate la sistemul de operare. Tot controlul vine cu un pret.

Serverele dedicate costa mai mult decat toate celelalte optiuni si intr-adevar sunt rentabile doar pentru cei cu trafic ridicat care au nevoie de niveluri ridicate de control si de un server performant. Pentru instalarea si gestionarea continua a serverului este necesar un nivel ridicat de expertiza tehnica.

Gazduire cloud

Gazduirea cloud este actualul buzzword al industriei de hosting. Este doar un termen de marketing si “Cloud” poate insemna lucruri diferite in diferite contexte. O asemenea gazduire, inseamna multe computere care lucreaza impreuna, care ruleaza aplicatii utilizand resurse de calcul combinate. Este o solutie de gazduire care functioneaza printr-o retea, cum ar fi internetul, si permite companiilor sa consume resursa de calcul ca o utilitate, de exemplu gaz sau electricitate.

Folosind tot ce au nevoie, fara a trebui sa construiasca si sa mentina propria lor infrastructura de calcul. Resursele necesare pentru mentinerea site-ului dvs. web sunt raspandite pe mai multe server-uri web, reducand astfel sansele de nefunctionare datorate defectiunilor serverului.

Gazduirea pe baza de cloud este scalabila, ceea ce inseamna ca site-ul dvs. poate creste in timp, utilizand resursele de care are nevoie si platiti doar pentru ceea ce aveti nevoie.

Colocare

In loc sa pastrati serverele interne sau intr-un centru de date privat, puteti alege sa “co-localizati” echipamentul dvs. prin inchirierea spatiului intr-un centru de colocare. Centrul va furniza puterea, latimea de banda, adresa IP si sistemele de racire pe care le solicita serverul dvs. Spatiul este inchiriat in “rafturi” si “dulapuri”.

Colocarea ofera acces la niveluri mai ridicate de latime de banda decat o camera de birou obisnuita la un cost mult mai mic. Sunteti lasat pe propriile dvs. dispozitive (literalmente) si va trebui sa aveti grija de tot, inclusiv hardware, software si servicii.

Leave a Reply