Cele mai importante componente ale unei masini

spioneaza.ro
Share Button

Cele mai importante componente ale unei masiniCand esti din Cluj si cauti o firma de dezmembrari auto Cluj, cel mai bine e sa cauti una din apropierea orasului tau, deoarece poti plati costuri de transport mai mici sau poti merge direct la sediul firmei pentru a cumpara ceea ce ai nevoie.

Servicii de dezmembrari auto Cluj poti gasi si online, pe Enrimar.ro.

Masina e compusa dintr-o multime de piese. Unele din ele sunt extrem de importante, altele mai putin importante. Mai jos vorbim despre cele mai importante piese ale unei masini, piese fara de care aceasta nu poate functiona.

•    Franele
Din moment ce franele nu-ti functioneaza, in mod categoric nu ai ce porni masina. E crucial ca franele sa functioneze foarte bine. Masina trebuie sa poata fi oprita in orice moment, in orice conditii, la orice viteza.

•    Anvelopele
Anvelopele trebuie sa se afle intr-o stare buna de functionare. Ele trebuie schimbate in functie de sezon astfel incat sa circuli in perfecta siguranta, mai ales iarna cand conditiile de drum sunt foarte grele.

•    Motorul
Motorul este o componenta a masinii extrem de importanta. Motorul este creierul masinii. Daca masina nu are motor, in mod clar ea nu poate functiona. Motorul la randul sau este compus dintr-o multime de alte componente, printre care cele mai importante sunt: bujiile, supapele, pistonul, tija supapei si arborele cu came.

•    Coloana de directie
Nu poti ghida masina pe strada fara o astfel de piesa, fapt pentru care ea trebuie sa se regaseasca in componenta masinii tale si sa se afle in bune conditii de functionare. De multe ori, piese importante ca schimbatorul de viteza, sunt legate de coloana de directie.

zonia.ro

•    Alternatorul
Alternatorul masinii este de asemenea important, deoarece el converteste energia mecanica in energie electrica. Asadar, alternatorul ofera energia necesara fiecarei componente in momentul in care masina este pusa in functiune.

•    Bateria
Din moment ce masina ta este electrica, bateria ii da viata. Bateria trebuie pastrata in bune conditii de functinare, astfel incat sa tina cat mai mult.

•    Modul de control grup moto-propulsor
Fara o astfel de componenta, masina nu poate functiona la fel de bine si de eficient. In unele situatii se poate ca ea sa nu functioneze deloc. Modul de control grup moto-propulsor controleaza toate functiile masinii tale. El primeste informatii de la senzorii pe care-i are masina, dupa care echilibreaza capacitatile de sistem.

•    Sistemul de racire al motorului
Este important ca temperatura de functionare a motorului sa fie cea corecta. Mentinerea temperaturii potrivite a motorului se face cu ajutorul acestui sistem.

•    Suspensiile
Suspensiile unei masini sunt la fel de importante ca si alte componente. Suspensiile fac legatura dintre roti si caroserie si transmit uniform greutatea care actioneaza pe suprafata masinii.

Acestea sunt componentele cele mai importante ale unei masini. Ele pot fi cumparate sau comandate atunci cand sunt defecte. Cand ai nevoie de una din aceste piese, indiferent de masina de care o ai nevoie, poti comanda ceea ce iti trebuie de pe www.enrimar.ro. Daca nu gasesti pe site ceea ce cauti, competeaza formularul de comanda vei fi contacta in cel mai scurt timp.

Leave a Reply