Cladiri care necesita avizare si autorizare pentru securitate la incendiu (PSI)

Share Button

Cladiri care necesita avizare si autorizare pentru securitate la incendiu (PSI)
In momentul in care detii o suma de bani pe care iti doresti sa o investesti in deschiderea unei cafenele, a unui bar, a unui club, sau in deschiderea oricarui tip de afacere, va trebui sa te intrebi daca pentru spatiul in care ai de gand sa iti desfasori activitatea, ai nevoie de un aviz psi, sau de o autorizatie psi.

La scurt timp dupa tragedia din clubul Colectiv, regulile de avizare si autorizare psi s-au schimbat foarte mult, asa ca ar trebui sa accesezi cat mai rapid Protecons.ro, pentru a stii daca ai nevoie de aceste documente de la ISU.

Ei bine, in continuarea acestui articol, vei putea chiar sa vezi care ar fi cladirile si amenajarile care au nevoie urgenta de avizare si de autorizare primite de la ISU.

In primul rand, trebuie sa amintim faptul ca de aceste documente au nevoie toate acele clariid, care conform legii sunt considerate a fi de maxima importanta, indiferent de aria construita, de destinatia lor sau de regimul de inaltime.

Cladirile care sunt definite conform reglementarilor specifice din domeniul securitatii la incendiu, a fi foarte inalte sau inalte, au deasemenea si ele nevoie de asemenea acte emise de catre cei de la ISU.

Cladirile in care sunt amplasate incaperi sau grupuri de incaperi, care sunt considerate a fi sali aglomerate, indiferent de aria desfasurata, au si ele nevoie de obtinerea acestor autorizatii de functionare din partea ISU.

Cladirile construite pentru locuit, care au mai mult de 4 niveluri existente, la care urmeaza sa se construiasca mansard, au si ele nevoie urgenta de avizare si de autorizatie psi.

Chiar si cladirile care sunt folosite cu scopul de a fi sediu pentru autoritatile publice centrale sau locale, si care au suprafata egala cu 600 de metri patrati sau chiar si mai mare, au deasemenea nevoie de obtinerea acestor documente.

Cladirile agroindustriale sau agrozootehnice au si ele nevoie de asemenea documente ISU, daca sunt inchise, si au suprafata construita de minim 600 de metri patrati.

Chiar si lacasele de cult, sau spatiile de cazare aferente, care sunt accesibile publicului, si au o arie desfasurata de minim 200 de metri patrati, exceptand aici casele parohiale, capelele sau casele destinate locuirii personalului monahal, au nevoie de astfel de autorizatii si documente primite de la ISU.

Ei bine, exista situatii in care si cladirile care au nevoie de asemenea documente de la ISU, iar aici discutam despre acele cladiri care au aria desfasurata de minim 600 de metri patrati, sau daca spatiul este amenajat in cladiri de locuiri colective, iar aria desfasurata este egala sau mai mare de 200 de metri patrati.

Cladirile cu destinatie pentru cultura, sau celee din domeniul sanatatii, care au o arie desfasurata cel putin egala cu 600 de metri patrati, au nevoie si ele de asemenea autorizatii si avize psi.

Cladirile destinate invatamantului, adapostirii sau ingrijirii persoanelor fara adapost, a elevilor sau a studentilor, ori a persoanelor varstnice, care au o suprafat mai mare sau cel putin egala cu 150 metri patrati, au si ele nevoie de asemenea documente psi.

Centrele de agrement cu o suprafata mai mare de 600 de metri patrati, sau egala cu aceasta, sau care sunt amenajate in cladiri de locuit, si au o suprafata mai mare de 200 de metri patrati, au nevoie de autorizati isi avize psi.

spioneaza.ro

Ultima categorie de constructii ce au nevoie de asemenea documente, reprezinta constructiile care sunt destinate productiei sau depozitarii, si care au cel putin 600 de metri patrati suprafata, sau daca au spatiul ocupat intr-o cladire de locuit, si ocupa mai mult de 200 de metri patrati.

Leave a Reply