Cum alegi bradul de Craciun?

zonia.ro
Share Button

Mai mult ca sigur, unul dintre cele mai asteptate momente ale lunii decembrie, este acela in care vom cumpara bradul de Craciun, si totodata momentul in care vom ajunge acasa cu acesta si vom incepe sa il impodobim.

In cazul in care ai copii mici, cu siguranta acestia inca de pe la inceputul lunii decembrie, sau mai ales dupa ce trece si Mos Nicolae, asteapta cu mare nerabdare momentul impodobirii bradului.

spioneaza.ro

Atunci cand vrei sa alegi bradul de Craciun pentru a le face copiilor cea mai mare bucurie a iernii, poti sa iti indrepti atentia spre mai multe categorii de brazi de Craciun, asa ca trebuie sa stii din start ce vrei.

In situatia in care vrei un brad mai ieftin, atunci cu siguranta poti sa iti indrepti atentia spre un molid, insa acesta nu va rezista foarte mult timp si va incepe sa se scuture.

Daca in schimb iti doresti un brad de Craciun ceva mai special si mai elegant, atunci cu siguranta ai putea sa iti indrepti atentia spre un Nordmann de exemplu, sau ai putea alege un brad Nobilis sau de ce nu, chiar si un brad Pungens.

Toate aceste trei categorii de brazi, reprezinta brazii naturali si argintii, care sunt rezistenti si care incep sa isi piarda acele abia dupa doua luni de cand au fost taiati. Acesti brazi au un aspect mai elegant insa sunt si mai scumpi.

Ei bine, pentru a alege un brad, ar trebui sa tii bradul de tulpina si sa incerci s ail asezi in pozitie verticala, pentru ca in acest fel ii vei vedea si coroana, si vei vedea o imagine de ansamblu a bradului.

In situatia in care vei avea de gand sa optezi pentru un brad pe care sa il pui intr-un colt al camerei, atunci va trebui sa alegi un brad care sa aiba crengi mai mici pe o anumita parte.

In cazul in care bradul arata perfect din toate punctele de vedere, chiar si daca discutam despre un molid, acesta va avea un pret destul de mare, pe cand un brad argintiu va costa si mai mult.

In schimb, daca iti vei indrepta atentia spre un brad care sa aiba anumite mici imperfectiuni, atunci vei avea de platit o suma mai mica pentru bradul de Craciun.

Tot atunci cand alegi bradul pentru Craciun, ar trebui sa controlezi calitatea acelor bradului, iar acestea cu cat par a fi mai verzi si mai lucioas, si mai frumos mirositoare, cu atat inseamna mai mult ca bradul este proaspat taiat.

Deasemenea, dispunerea acelor pe creanga trebuie sa fie facuta intr-un singur sens. Tot pentru testarea prospetimii bradului, un alt semn clar este rasina, asa ca ai putea sa rupi o bucatica mica dintr-o creanga, iar dac interiorul sau este umed, atunci este evident faptul ca pomul este recent taiat.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante criterii in functie de care se alege bradul de Craciun, si cu siguranta trebuie sa tii cont de ele pentru a alege cel mai frumos brad.

Leave a Reply