Cum e mai bine sa incarci telefonul sa reziste mai mult timp bateria?

Share Button

Cum e mai bine sa incarci telefonul sa reziste mai mult timp bateria?

In fiecare zi, ne distrugem telefoanele fara sa ne dam seama. De fapt, distrugem bateriile si apoi nu intelegem de ce tin asa putin, fara sa ne dam seama ca de cele mai multe ori suntem chiar noi vinovati. De ce?

Pentru ca incarcam bateriile foarte prost. Normal ca cel mai comod e sa-ti incarci telefonul noaptea, dar acesta este un comportament daunator. In primul rand, consumi curent inutil si in al doilea rand, scazi durata de viata a bateriei.

De regula, cand cumperi un telefon te uiti si la capacitatatea bateriei lui. Daca bateria e prea mica, in cazul unei folosiri intensive, o sa ai de tras.

Indiferent despre ce dispozitive vorbim, tablete sau smartphone-uri, aveti mai multe solutii de incarcat: in primul rand, cu ajutorul incarcatorului, wireless sau prin USB-ul calculatorului.

Cea mai lenta dintre toate cele trei modalitati de incarcare ramane cea cu USB. Ideal este sa folosesti incarcatorul propriu, dar niciodata nu trebuie folosit unul mai puternic. Intotdeauna trebuie sa-l scoateti din priza, cand nu il folositi pentru ca va consuma curent inutil. Exista si cateva mituri care trebuie demontate.

In primul rand, bateriile Litiu-ion nu sunt imune la temperature extreme. In al doilea rand, exista legenda primei incarcari prelungite. Nimic mai fals! Bateriile de Li-Ion este necesar sa fie incarcate doar pana ating 100% si nu trebuie tinute ore intregi pana la prima folosire. Acest proces era necesar in cazul bateriilor Ni-Cd.

spioneaza.ro

X incarcam bateriile foarte prost

Deci cum e mai bine sa iti incarci telefonul ca sa reziste mai mult timp bateria? Teoretic trebuie lasat dispozitivul sa se descarce doar 10% si sa apoi sa trecem iar la incarcat. Veti reusi sa incarcati de circa 4000-4500 de ori, dispozitivul dar nu este asa, pentru ca este aproape imposibil sa-l descarci doar 10%?

Varianta pe care ajung sa o foloseasca majoritatea utilizatorilor este si cea mai proasta, adica descarcarea completa. Astfel, bateria va rezista la circa 500 de cicluri de incarcare. Nu inseamna neaparat ca bateria va deveni inutilizabila, ci doar isi va pierde cea mai mare parte din capacitatea ei initiala.

Acelasi lucru este valabil si pentru o baterie de laptop. In cazul in care nu o mai folosesti este bine sa o depozitezi incarcata doar la 40%. Revenind strict la telefoane, ce faceti atunci cand bateria va lasa si nu aveti acces la incarcator sau la o priza? Cea mai simpla solutie este bateria suplimentara.

Nu costa foarte mult, iar incarcat poate sta asa si 3 luni. Modul de incarcare wireless promite revolutionarea intregului proces. Este o problema de durata pana sa devina foarte importanta aceasta incarcare.

Pentru acumulatori Allview exista cateva sfaturi utile de folosire:

– trebuie incarcati 100% inainte de prima lor folosire. Incarcarile partiale sunt mult mai bune decat cele de la 0-100%.
– nu trebuie lasata bateria prea mult timp descarcata si nici sa se descarce complet. Bateriile pe baza de Li-Ion au nevoie ca o data la 3 luni de un ciclu complet de incarcare, de la 0-100%.
– nu trebuie incarcati sub 0 grade sau peste 50 grade Celsius. De preferat este ca temperatura sa fie intre 5-30 grade Celsius.

zonia.ro

Leave a Reply