Cum functioneaza incarcarea wireless la un telefon mobil?

Share Button

Telefoanele cele mai noi care sunt lansate recent de marii producatori beneficiaza de o caracteristica care, la prima vedere, este foarte utila pentru numerosi utilizatori: incarcarea wireless a bateriei.

Tehnologia are scopul de a va ajuta in momentele in care bateria telefonului este pe punctul de a se epuiza si nu aveti incarcatorul traditional la indemana, ceea ce in teorie suna extrem de bine, mai ales ca smartphone-urile moderne reusesc cu greu sa treaca de o zi fara sa aiba nevoie de energie suplimentara.

zonia.ro

Totusi, inainte de a cumpara un smartphone si in functie de prezenta sau nu a tehnologiei pentru incarcarea wireless trebuie sa cititi mai multe articole pentru ca sa intelegeti cum functioneaza aceasta.

Practic ce reprezinta incarcarea wireless?

Aceasta se realizeaza pe baza unei tehnologii numite incarcare inductiva, care se bazeaza pe transferul de energie intre doua obiecte. De ce dispozitive aveti nevoie pentru incarcarea wireless?

Aveti nevoie de un incarcator telefon wireless care sa fie compatibil cu standardul Qi, o carcasa speciala pentru telefon care sa suporte incarcarea inductiva.

spioneaza.ro

Cum functioneaza incarcarea wireless? Principiul de functionare al incarcarii wireless presupune conectarea incarcatorului wireless la o sursa de energie, care in cazul nostru este o banala priza.

Telefonul dotat cu carcasa speciala care suporta incarcarea inductiva este asezat direct pe incarcatorul wireless, iar cele doua dispozitive trebuie mentinute in aceasta pozitie pe tot parcursul procesului de incarcare. Dezavantajele incarcarii wireless sunt destul de importante.

Este important de stiut ca aceasta incarcare a telefoanelor mobile este inca departe de a fi atat de lipsita de cabluri pe cat sugereaza numele sau.

Bineinteles ca nu aveti nevoie de traditionalul incarcator, insa in schimb trebuie sa transportati incarcatorul wireless si trebuie sa aveti carcasa speciala de telefon.

In plus, nu puteti folosi telefonul pe parcursul incarcarii wireless, intrucat acesta trebuie sa ramana fixat pe incarcatorul wireless.

Astfel, nu puteti sa verificati mail-urile sau sa vorbiti la telefon in timpul incarcarii. Acest lucru nu este valabil in cazul incarcarii traditionale. Practic aceasta incarcare wireless limiteaza destul de mult aceasta posibilitate de utilizare a mobilului pe parcursul intregii operatiuni.

Aparitia tehnologiei wireless pentru telefoanele mobile este pozitiva, insa stadiul actual de dezvoltare nu permite adoptarea la scara industriala a acestui standard de catre utilizatori.

Pe de o parte, incarcatorul wireless este destul de scump, iar pe de alta parte utilizatorul este nevoit sa transporte incarcatorul wireless la fel ca si cel traditional.

Astfel, acasa sau la locul de munca, incarcarea wireless este inutila, pentru ca in aceasta situatie aveti la indemana incarcatorul traditional, iar atunci  cand sunteti pe drum oricum aveti nevoie de o priza.

Singurul potential care este important este reprezentat de montarea unor incarcatoare wireless in locuri precum restaurante sau cluburi, unde de regula nu aveti incarcatorul clasic cu dumneavoastra.

Acest lucru insa este prea putin pentru ca tehnologia aceasta sa se dezvolte cu adevarat. In concluzie, pana la aparitia unei solutii speciale de incarcare wireless fara folosirea unor cabluri va mai trece destul de mult timp.

Leave a Reply