Cum functioneaza sistemul de tevi dintr-o masina de spalat?

Share Button

Cum functioneaza sistemul de tevi dintr-o masina de spalat?
Atunci cand avem probleme cu masina de spalat, cea mai inspirata solutie este sa apelam la serviciile unui service de reparatii masini de spalat. Unul dintre cele mai bune service-uri de reparatii masini de spalat din Bucuresti este www.reparatiimasinidespalatladomiciliu.ro.

In cele ce urmeaza, vom vorbi despre care este rolul si cum functioneaza sistemul de tevi dintr-o masina de spalat.

Sistemul de tevi din cadrul unei masini de spalat prezinta mai multe roluri:

zonia.ro

– Ajuta la umplerea masinii de spalat cu apa de temperatura optima.
– Asigura recircularea apei de spalare din partea de jos inapoi in partea de sus (in timpul ciclului de spalare).
– Pompeaza apa spre scurgere (in timpul ciclului de centrifugare).

Masina de spalat prezinta, la spate, conexiuni pentru doua conducte de apa, una pentru apa calda, iar cealalta pentru apa rece. Aceste conducte sunt conectate la corpul unui robinet solenoid. Daca privim cu atentie, vom observa ca exista doua valve conectate la un singur furtun.

Astfel, in functie de temperatura selectata, se va deschide fie supapa pentru apa calda, fie cea pentru apa rece, fie se vor deschide ambele. Inainte ca furtunul sa elibereze apa in cuva de spalare, aceasta este trimisa prin intermediul unui dispozitiv anti-sifon.

Dispozitivul impiedica apa de spalare sa fie aspirata inapoi in liniile de alimentare cu apa, astfel incat aceasta sa nu contamineze apa din intreaga casa si uneori din intreg cartierul. Putem observa ca dispozitivul din plastic prezinta o deschidere mare, care permite aerului sa patrunda inauntru.

Apa din furtun este injectata in dispozitiv si merge in jos, iesind prin tub la capatul celalalt. Insa, in timp ce este inauntru, aceasta este deschisa atmosferei. Acest lucru inseamna ca daca ar exista aspirare pe conducta de alimentare cu apa, nu s-ar putea aspira nici cea mai mica cantiate de apa din masina; tot ceea ce s-ar putea aspira ar fi doar aer.

Pompa

Restul sistemului de conducte, partea care realizeaza recircularea apei si partea care se ocupa de drenaj, implica pompa. Pompa reprezinta, de fapt, doua pompe incorporate intr-un singura. Jumatatea de jos a pompei este cuplata la linia de drenaj, in timp ce partea de sus realizeaza recircularea apei de spalare.

Prin urmare, cum decide pompa cand sa evacueze apa si cand sa realizeze recircularea? Acesta este cazul in care intervine unul dintre trucurile masinii de spalat. Motorul care conduce pompa poate inversa directia.

Se invarte intr-o parte atunci cand masina executa un ciclu de spalare si realizeaza recircularea apei si se invarte in cealalta parte atunci cand masina realizeaza un ciclu de centrifugare si dreneaza apa.

spioneaza.ro

Daca ne uitam cu atentie, putem vedea paletele de pe stratul inferior al pompei. Cand apa patrunde la intrarea pompei, aceste palete sau aripioare, imping apa din jur si o forteaza inapoi. Acest tip de pompa poate functiona in ambele directii – care port este de admisie si care este de iesire depinde de directia in care pompa se invarte.

Leave a Reply