Cum functioneaza tratamentele de albire a dintilor?

Share Button

Cum functioneaza tratamentele de albire a dintilor?
Exista multe metode prin care iti poti albi dintii, de la pastele de dinti pentru albire la alte produse ce pot ajuta la indepartarea petelor dentare pentru un cost foarte mic, la tehnologiile cu laser sau lumina folosite de catre medicii stomatologi in cabinet, ce pot costa pana la 1000 de dolari dar care produc rezultate extraordinare.

Cauti 3D Crest Whitestrips? Intra pe SmileBright.ro.

Toate tehnicile de albire a dintilor functioneaza pana la urma in 2 moduri:

spioneaza.ro

1.    Procedurile de albire pot sa schimbe culoarea naturala a dintilor tai, cu de la 5 pana la 7 nuante mai stralucitor, in functie de gradul de patare al dintelui. Tehnica de bleaching in office sau la domiciliu se bazeaza pe un ingredient special, peroxidul de hidrogen – in concentratii de 10 pana la 22%, acest ingredient ajutand la indepartarea petelor dentare de suprafata.

Exista diferente semnificative de cost, intre diferitele tehnici si proceduri de albire dentara. O sedinta la medicul dentist, in care se va folosi lumina ca agent principal de albire numita si albire de tip chairside, poate costa 500 de dolari sau chiar mai mult, dar ofera rezultate incredibile, albind dintii instantaneu.

Totusi, dupa un an de zile in care vei manca si vei bea normal, fara sa eviti bauturi ca de exemplu ceaiul, cafeaua, bauturile racoritoare, dintii tai pot deveni usor decolorati din nou si pot capata noi pete. Cu albirea de tip “chairside”, va trebui sa faci cel putin cate o sedinta de albire pe an, pentru a-ti mentine zambetul perfect.

2.    O gutiera customizata, creata de catre dentist pe dimensiunile exacte ale danturii tale, te poate costa in jur de 300 de dolari. Aceasta se va purta cateva ore pe zi (sau peste noapte), timp de 2 saptamani. Atunci cand vei observa o pata noua pe un anumit dinte, iti poti pune din nou gutiera pentru cateva zile, iar aceasta va disparea.

3.    Produsele de albire, asa numitele kit-uri de albire, bazate pe ingrediente abrazive cu peroxid sunt in general geluri sau benzi de albire cu preturi mult mai mici decat la punctul 1 si 2.

Acestea pot avea preturi intre 10 si 40 de dolari, le puteti aplica oricand doriti si au un efect foarte bun, desi tratamentul cu ele trebuie repetat si efectuat pe o perioada mai mare de timp ca in primele 2 cazuri.

Procedurile de non-bleaching se bazeaza pe actiuni fizice si/sau chimice la nivelul dintelui, pentru indepartarea petelor depuse. Aici intra in actiune pastele de dinti abrazive, special concepute pentru acest lucru si care sunt foarte eficiente, mai ales in timpul dintre vizitele la medicul stomatolog.

Pastele de dinti cu proprietati de albire prin abraziune, au o compozitie chimica speciala, polizand foarte fin suprafata dintelui cu care intra in contact si ajutand la indepartarea petelor superficiale, oricat de multe ar fi.

Mai ales daca aceste pete sunt foarte recente si nu au apucat sa se acutizeze, pasta de dinti cu abraziune va reusi sa faca o treaba foarte buna, inlaturandu-le repede.

Leave a Reply