Cum isi fac cei de la Rolex ceasurile?

Share Button

Cum isi fac cei de la Rolex ceasurile?
Timpul inseamna bani. Acesta este dictonul dupa care, de la o anumita varsta, incepem sa ne ghidam viata. Ceasurile de dama ar trebui sa intereseze pe oricine, indiferent de sex.

Astfel de ceasuri de dama ar trebui sa fie o preocupare a femeilor care se respecta si care tin la stil si tinuta, dar ar trebui sa intereseze si barbatii care doresc sa faca un cadou special prietenei sau sotiei. Cei care se afla in cautarea unor astfel de ceasuri de dama sunt sfatuiti sa arunce o privire pe www.topceas.ro.

In cele ce urmeaza, vom vorbi cateva lucruri despre cum produc cei de la Rolex ceasurile lor atat de ravnite.

spioneaza.ro

Rolex nu este ca orice alta marca de ceasuri. De fapt, entitatea ce functioneaza privat si independent nu seamana deloc cu celelalte companii producatoare de ceasuri. Rolex este o companie care nu permite oricui sa-i calce pragul si de aceea secretele lor sunt bine pastrate.

Rolex reprezinta un univers de sine statator: respectat, admirat, pretuit si cunoscut in intreaga lume. Uneori stam si reflectam si ne vine greu sa credem faptul ca Rolex este doar o companie producatoare de ceasuri. Insa, Rolex este, intr-adevar, o companie care face ceasuri, numai ca modelele pe care le produce nu mai au de multa vreme doar rolul de a tine evidenta timpului. Acestea fiind spuse, motivul pentru care „Rolex este Rolex” este pentru ca aceste ceasuri sunt ceasuri foarte bune si arata timpul corect.

Este nevoie de ceva timp pentru a aprecia cu adevarat aceste ceasuri si, poate, chiar mai mult timp pentru a sti tot ce se poate sti despre acestea. Despre Rolex nu se pot spune foarte multe detalii „picante” intrucat exista un adevarat mister in spatele fabricarii ceasurilor, si asta pentru ca aceasta companie este relativ inchisa, iar operatiunile ei nu sunt publice.

Brandul duce conceptul de discretie elvetiana la un nou nivel, iar acest lucru nu poate fi decat bun pentru cei care conduc compania. Totusi, vom incerca sa schitam cateva lucruri interesante pe care fiecare iubitor de Rolex ar trebui sa le cunoasca.
Multi iubitori de ceasuri sunt familiarizati cu faptul ca Rolex foloseste un tip de otel pe care nimeni altcineva nu-l mai foloseste.

zonia.ro

Otelul inoxidabil nu este tot timpul acelasi. Otelul exista in diferite tipuri si grade, iar cele mai multe dintre ceasuri din otel sunt alcatuite dintr-un tip de otel inoxidabil numit 316L.

Astazi, tot otelul folosit la ceasurile Rolex este de tip 904L si, din cate stim, nimeni altcineva nu-l mai foloseste. De ce? Rolex obisnuia sa foloseasca acelasi otel ca ceilalti producatori, insa, in anul 2003 au hotarat sa schimbe intreaga productie de otel, orientandu-se in totalitate spre 904L. In 1998, acestia au lansat primul ceas din otel 904L, cu cateva versiuni ale Sea-Dweller.

Otelul 904L este mult mai rezistent la coroziune si este, oarecum, mai greu decat alte tipuri de otel. Cel mai important lucru pentru Rolex este ca otelul 904L, atunci cand este lucrat in mod corespunzator este capabil de a fi lustruit incredibil de bine.

Daca ati observat ca otelul de pe ceasurile Rolex arata diferit fata de cel de pe alte ceasuri, acest lucru se datoreaza tipului de otel 904L si modului in care Rolex a invatat sa lucreze cu acesta.

Leave a Reply