Cum ne antrenam pe o bicicleta fitness?

zonia.ro
Share Button

Cum ne antrenam pe o bicicleta fitness?Stiati ca exista un echipament extrem de sigur care poate fi folosit atat in antrenamentul sportivilor de performanta cat si atunci cand vrem sa incepem un program de exercitii fizice de la zero? Acest echipament este reprezentat de bicicleta fitness.

Bicicleta fitness este unul din aparatele eficiente atat pentru mentinerea conditiei fizice cat si pentru pierderea in greutate. Vom prezenta, in cele ce urmeaza, un mic ghid despre cum se foloseste acest aparat, cum se lucreaza corect si care sunt beneficiile obtinute in urma folosirii acestuia.

Putem avea o bicicleta fitness acasa sau putem folosi una la sala de forta; oricum ar fi, este extrem de eficienta intrucat ne putem pregati pentru evenimentele sportive la care vrem sa participam, atunci cand conditiile meteorologice nu sunt prielnice si ne pot afecta sanatatea.

Oricare ar fi necesitatile noastre, bicicleta fitness reprezinta cel mai bun echipament pentru un antrenament cardiovascular controlat. Din moment ce este foarte prietenos cu incheieturile, se potriveste foarte bine si celor care sufera de probleme articulatorii, oamenilor mai in varsta sau femeilor insarcinate. Trebuie insa sa alegem modelul care ni se potriveste si pozitiile cele mai bune de antrenament.

Folosirea bicicletei fitness – care sunt beneficiile?

Cel dintai beneficiu si, poate cel mai important, pe care ni-l ofera bicicleta fitness, este acela ca putem efectua un antrenament cardiovascular care nu da mari batai de cap in privinta articulatiilor. Folosirea bicicletei fitness in mod constant ne poate aduce si urmatoarele beneficii: mareste capacitatea plamanilor si rezistenta la oboseala, reduce atat tensiunea arteriala cat si riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si a diabetului si nu in ultimul rand, pastreaza incheieturile active in permanenta. Pe scurt, bicicleta fitness ne va ajuta sa ne mentinem in forma pentru mai mult timp si in acelasi timp ne va scapa de stresul de zi cu zi.

Comparatia intre bicicleta fitness, banda de alergare si masina eliptica

In comparatie cu banda de alergare si masina eliptica, miscarea cu bicicleta fitness este mult mai sigura si are foarte putin contraindicatii, chiar si atunci cand suntem in stadiul de recuperare sau ne-am decis sa incepem un program de exercitii fizice de la zero. Consumul de calorii este mai mic decat la celelalte aparate.

Cu toate acestea, beneficiem de siguranta totala. In comparatie cu o plimbare cu bicicleta normala pe strada, folosind bicicleta fitness nu trebuie sa mai avem grija pericolelor reprezentate de gropi, gurile de canal neacoperite sau autovehicule, ba mai mult, efectul de inertie este mult mai mic astfel incat ne vom simti mai putin obositi. Daca, pe de cealalta parte, suntem ciclisti profesionisti sau ne place sa pedalam in aer liber, bicicleta fitness ne poate furniza o alternativa de antrenament excelenta mai ales atunci cand vremea nu este favorabila pentru a ne aventura afara.

Cand folosim bicicleta fitness si cat de mult?

Spre deosebire de folosirea benzii de alergare sau a masinii eliptice, vom avea nevoie de mai mult timp pentru a obtine aceleasi rezultate pe o bicicleta fitness. Cu toate acestea, pentru a obtine un nivel bun da activitate fizica, tinta ideala trebuie sa fie 150 de minute pe saptamana, pe care sa incercam sa o mentinem pentru cel putin 3 luni.

Daca sunteti in cautarea unei biciclete fitness si nu stiti inca ce sa alegeti va recomandam sa vizitati http://www.expertfitness.ro/biciclete-fitness .


Alte stiri actuale :

spioneaza.ro

1. Speed Fitness: 20 de minute pentru tonifiere si SLABIRE
2. Fitness in stil masculin
3. Exerciţii pentru subţierea picioarelor, în doar câteva minute pe zi
4. Primăria Mediaş oferă cursuri gratuite de fitness
5. Sala de fitness sau salon de coafura la tine la… serviciu. Afacerile care au inflorit in “turnurile” corporatistilor

Leave a Reply