Cum putem face mai usoara tastarea de text pe un smartphone sau pe o tableta?

zonia.ro
Share Button

Cum putem face mai usoara tastarea de text pe un smartphone sau pe o tableta?Chiar daca la prima vedere nu pare, tocuhscreen-ul unui telefon reprezinta o parte importanta in economia oricarui smartphone. Un astfel de touchscreen telefon poate fi achizitionat de pe Magazingsm.ro, unul dintre cele mai bune magazine gsm din tara.

Popularitate smartphone-urilor cu touchscreen este in continua crestere, insa, asa cum orice persoana care scrie o multime de mail-uri si mesaje va va spune, acestea sunt departe de a fi ideale pentru introducerea masiva de text. In continuare, va vom prezenta cateva sugestii despre cum puteti introduce cantitate de text dorita, atat cu ajutorul tastaturilor fizice, cat si cu cel al tastaturilor software.

Poate ca touchscreen-urile au luat lumea prin surprindere la inceput, insa exista un moment in care si cel mai mare suporter al touchscreen-urilor va recunoaste ca ii era mai usor cu vechea tastatura fizica de pe telefoanele mobile.

Pana la urma aceasta este arta de moda veche de a scrie text, fie ca este vorba de mesaje, e-mail-uri sau, pur si simplu, actualizari de stare si comentarii pe retelele de socializare.

Desigur, tastaturile de pe ecran ar putea pretinde  a fi la fel de bine stabilite ca „suratele” lor fizice, insa tastarea pe acestea este, arareori, la fel de usoara. Majoritatea oamenilor ar prefera sa scrie un mail pe o tastatura traditionala de BlackBerry, cu un aspect QWERTY, decat sa foloseasca tastele care vin pe cele mai multe dintre dispozitivele cu touchscreen.

Nu e de mirare, deci, ca imbunatatirile aduse tastaturilor de pe ecran trebuie mentionate. Din fericire, exista modalitati de a trece peste inadvertentele tastaturii de pe touchscreen – putem lua o aplicatie care sa ne ofere un alt tip de tastatura, iar daca facem parte din categoria celor care nu pot reusi fara tastele fizice, atunci putem opta pentru o tastatura special creata pentru dispozitivele cu ecran tactil. Iata cateva dintre cele mai bune optiuni din ambele categorii.

Better Keyboard

Desi pare ca nu apare la fel de inovatoare ca SlideIT sau Swype, dar Better Keyboard a ajuns sa fie considerata una dintre cele mai populare tastaturi de pe dispozitivele cu Android prin simplul fapt ca este extrem de eficienta.
La suprafata, aceasta este, pur si simplu, o tastatura mai mare, care ne ofera niste taste mai mari, dar, pe de alta parte, aceasta ocupa mai mult spatiu pe ecran decat tastatura implicita oferita de sistemul de operare Android.

Cautati pe piata si veti gasi literalmente zeci de skin-uri si teme care ii pot transforma aspectul, adaugand functii si trucuri care fac din aceasta, cea mai versatila tastatura de pe un dispozitiv cu touchscreen.

Tastatura Apple Wireless

iPad poate functiona aproape cu orice tastatura Bluetooth, dar daca nu sunteti deranjati sa cheltuiti ceva in plus, tastatura Apple Wireless este o alegere excelenta. Aceasta se conecteaza fara fir la iPad si ne permite sa tastam textul nostru in voie, cu ajutoru tastelor destul de voluminoase. Aceasta este eleganta, solida (realizata din aluminiu) si extrem de portabila – putem sa o strecuram intr-o geanta fara sa-i simtim greutatea.

spioneaza.ro

Leave a Reply