Cum sa amanetezi ca un profesionist

spioneaza.ro
Share Button

Cum sa amanetezi ca un profesionist
Daca vrei sa inveti cum sa amanetezi ca un profesionist, citirea acestui articol ar fi un prim pas. Cauti cel mai bun loc pentru amanet telefoane? Intra pe BestAmanet.ro.

Nu este foarte dificil sa inveti cum sa amanetezi ceva, cu atat mai putin un telefon mobil sau un smartphone, de exemplu. Iata cateva lucruri de baza pe care trebuie sa le cunosti, pentru a putea amaneta cu succes un anumit obiect.

Ce sa amanetezi.

Fie ca vrei sa obtii un imprumut pentru un anumit device sau obiect, fie ca vrei sa-l vinzi definitiv, asigura-te ca este in conditii bune, ca este foarte curat / curatat si ca nu are nevoie de reparatii.

Ai fii surprins sa afli cat de multe persoane aduc la amanet obiecte aflate intr-o stare deplorabila – murdare, foarte zgariate, incomplete sau care nu mai functioneaza deloc. Acest gen de clienti, refuza sau omit sa inteleaga faptul ca nu pot obtine un imprumut bun, pentru obiecte care nu mai au practic nici o valoare.

Chiar si daca piesa respectiva pe care doresti s-o amanetezi este o bijuterie scumpa, trebuie s-o cureti foarte bine inainte de a pleca cu ea la casa de amanet. Daca proprietarul casei va observa ca bijuteria nu este curatata, iti va oferi o suma mai mica de bani la schimb.

Pentru a o curata cum trebuie, nu trebuie sa petreci mai mult de 5 minute, cu o solutie si o carpa de curatat. La fel este si cazul unui telefon mobil sau oricarui device electronic pe care ai vrea sa-l amanetezi la un moment dat.

zonia.ro

Curata-le bine inainte, asigura-te ca functioneaza cum trebuie, impacheteaza-le bine (daca se poate in cutiile originale, cu care au venit de la producator) si asigura-te ca pui in aceste pachete si toate accesoriile originale sau nu, ce pot fi folosite cu aceste device-uri, pentru ca aceste accesorii le largesc aria de utilitate si in consecinta, le adauga valoare la pretul de revanzare.

Cand sa amanetezi.

Asigura-te ca ajungi la casa de amanet cu cel putin 30-40 de minute, inainte de inchiderea programului. Daca produsele pe care le duci au nevoie in general de o inspectie mai amanuntita (din partea angajatilor casei), “grabirea” acestora pentru o evaluare cat mai rapida, iti poate aduce sume mai mici decat te asteptai initial.

Asta se intampla pentru faptul ca angajatii isi asuma o “marja de risc”, pentru ca nu au avut timp suficient sa analizeze produsele si in consecinta iti vor oferi sume mai mici pe acestea.

Daca duci obiectul din timp si angajatii casei de amanet au destula vreme sa le analizeze cum trebuie, poti obtine sumele corecte pentru acestea. Tine minte regula de aur: casele de amanet trebuie sa cumpere obiectul tau la o suma mai mica decat cea mai mare suma posibila cu care il pot revinde.

Avantajul este ca nu mai umbli tu sa vinzi acel obiect (unele se vand destul de greu), iar casele de amanet il pot vinde mult mai repede decat o poti face tu.

Leave a Reply