Cum sa controlezi nivelul apei in cisterne si rezervoare?

Share Button

Cum sa controlezi nivelul apei in cisterne si rezervoare?Credem sau nu, chiar si apa din incinte mai mari are nevoie sa fie tinuta sub control, iar in acest sens un putitor mecanic “quickstop” 1 este o solutie cum nu se poate mai buna. Acest flotor mecanic este reglabil, astfel incat indiferent de volumul rezervorului acesta sa poata fi folosit. Acest flotor are un sistem de inchidere si de deschidere destul de rapid, astfel incat zgomotul sa nu constituie o problema. Plutitorul va reactiona in cazul fluctuatiilor de volum, astfel ca la detectarea unui volum foarte mare de apa in interiorul cisternei acesta se va opri, urmand sa reporneasca in vederea egalizarii volumului.

O caracteristica importanta a acestui produs consta in existenta unei site sau a unui filtru, care are rolul de a proteja plutitorul sa nu se infunde. Acest plutitor poate fi folosit in cazul cisternelor sau a vaselor tampon si are o lungime reglabila. Acest lucru ne usureaza munca in ceea ce priveste verificarea debitelor, lucru care nu este deloc de neglijat, mai ales atunci cand vorbim despre volume foarte mari de apa.

Verificand putin oferta in acest domeniu, am observat ca exista o multitudine de modele de astfel de plutitoare mecanice, drept pentru care am ales si noi unul pentru a-i observa specificatiile. In mod normal importanta unui astfel de plutitor consta in ideea de masurare si control, insa chiar si in aceste conditii devin importante si detaliile tehnice ale produsului.

Astfel, plutitorul MAC 3 are o temperatura maxima de lucru de 50 de grade Celsius si o temperatura minima de 0 grade Celsius. Acest lucru inseamna ca produsul trebuie ferit de temperaturi prea scazute, sau din contra, prea ridicate, astfel incat sa ii putem asigura buna functionare pentru o perioada cat mai mare de timp.

Dincolo de acest aspect, daca facem putin referire si la intervalul de presiuni in care poate lucra un astfel de produs, vom constata faptul ca preiunea maxima de lucru este de 6 bari, in vreme ce presiunea minima¬† este de 0,2 bari. Acest plutitor mecanic “quickstop”1 este realizat din policarbonat de culoare neagra, non toxic, are o inaltime de 70 de milimetri si o adancime de 150 mm.

Toate aceste detalii sunt importante atunci cand ne dorim sa facem cea mai buna alegere pentru proiectele noastre, chiar si in ipoteza in care facem aceste cercetari in regim propriu. Este dreot ca pentru astfel de produse, de care nu ne lovim in fiecare zi, este nevoie sa apelam la specialisti in domeniu care sa ne explice pe indelete fiecare detaliu, insa pana atunci, chiar si aceasta mica cercetare se poate dovedi a fi avantajoasa.

Chiar daca vorbim despre produse relativ noi in domeniu sau pe piata de profil, este bine de stiut ca acestea sunt menite sa ne usureze munca si nicidecum sa ne puna la incercare. Din acest motiv, s-ar putea sa avem surprize placute in ceea ce priveste intelegera informatiilor si adaptarea la astfel de produse, astfel incat ideile si proiectele noastre sa prinda viata si sa reziste pentru cat mai mult timp.

spioneaza.ro

Leave a Reply