Cum sa faci o cariera de succes in domeniul scufundarilor?

zonia.ro
Share Button

Cum sa faci o cariera de succes in domeniul scufundarilor?Daca esti fan al scufundarilor dar te-ai plictisit sa frecventezi aceleasi locuri, atunci poate ti-ai dori sa incerci ceva mai aventuros: scufundarile la mari adancimi.

Acest tip de scufundari sunt considerate a fi cea mai buna modalitate  de scufundare. Indiferent daca practici aceasta activitate pentru relaxare sau iti doresti sa faci din aceasta o cariera, scufundarile la mari adancimi pot fi o modalitate provocatoare de explorare a lumii subacvatice.

Operatiunea va necesita utilizarea unui echipament standard, cum sunt regulatoarele, tuburile cu oxigen, BCD. Greutati, masca, costum de scafandru, inotatoare si altele. Oricum trebuie stiut faptul ca sunt multe si diferite echipamente si abilitati pe care trebuie sa le detii pentru a fi un scafandru de mari adancimi sau un scafandru tehnic cum se denumeste in lumea scufundarilor recreative.

In lumea scufundarilor profesioniste, scufundarile la mare adancime sunt denumite scufundari comerciale. Deci daca iti plac scufundarile destul de mult incat sa iti castigi existenta din aceste activitati, una dintre cele mai bune alegeri pentru cariera este sa devii scafandru comercial.

Inainte de a aplica pentru ocuparea unui astfel de post, trebuie sa fi constient ca este o ramura diferita a tipurilor de scufundari si necesara utilizarea unui echipament de inalta tehnologie si a unor instrumente speciale.

Scufundarile comerciale au aplicabilitate in domeniul constructiilor submarine, precum si a operatiunilor subacvatice de salvare. Va trebui sa manevrezi materiale periculoase si sa operezi cu scule speciale ca sa iti poti desfasura activitatea. De exemplu vor fi momente cand va trebui sa montezi explozibili subacvatici foarte puternici, pentru a distruge vapoare scufundate, ce reprezinta pericol pentru navigatie. De asemenea va trebuie sa efectuezi si sudari subacvatice.

Curatarea fuzelajului ambarcatiunilor face parte din munca de scafandru subacvatic. In domeniul forarilor pentru petrol, va fi nevoie de tine in repararea problemelor de forari subacvatice, sa participi la construirea sau sudezi conductele respective.

spioneaza.ro

Din cauza periculozitatii acestei activitati, va trebui sa urmezi o scoala speciala de scufundari comerciale. Acolo vei fi invatat cum sa manevrezi sculele specifice, vei fi informat despre presiunea subacvatica, precum si despre echipemantele aferente ca masca, casca, clapari si altele asemenea elemente speciale.

Scufundatul comercial este extrem de diferit fata de scufundatul recreativ.

La scoala, scufundarile la mari adancimi sunt un subiect comun. Acolo vei fi invatat diferite mixuri de aer, particularitatile trimixului utilizat in respiratia subacvatica, precum si detalii medicale cum ar fi modalitatile de tratare a bolilor de decompresie sau narcoza de nitrogen.

Desi pericolele sunt multiple in aceasta activitate, accidentele sunt foarte rare, iar acest lucru se datoreaza mai ales profesionalismului si bunei pregatiri a scafandrilor comerciali, care intotdeauna isi fac bine treaba. Aici nu este loc pentru greseli, de aceea si cei care lucreaza in acest domeniu se pregatesc foarte riguros.

Daca tu iti doresti cu adevarat sa devii un scafandru de mari adancimi, atunci acesta este cea mai buna cariera pe care o poti face. Acest job nu iti va aduce numai sue importante de bani ci si aventuri mari.

Leave a Reply