Cum sa oferi primele lectii de mers pe bicicleta?

Share Button

Cum-sa-oferi-primele-lectii-de-mers-pe-bicicletaUn moment important din viata de parinte este reprezentat de invatarea copilului cum sa mearga pe bicicleta. Datorita faptului ca sunt mai multe modalitati de a-l aborda pe cel mic in procesul de invatare, exista parinti care nu stiu care este cea mai potrivita varianta. Biciclete copii ieftine

Pentru cei mai multi dintre copii, tricicleta este de un real folos in invatarea primilor pasi din mersul pe bicicleta, iar parintii pot alege dintr-o gama diversificata de biclete copii ieftine fara pedale, disponibile in magazine, precum si in mediul online. Unul dintre site-urile care ofera o paleta generoasa de biciclete pentru copii ieftine este www.alkids.ro.

Dupa ce copilul va invata sa isi mentina echilibrul si sa pedaleze, poate trece la o bicicleta mica, cu roti ajutatoare. Din fericire, exista copii care la varsta de 2 ani si jumatate pot trece la bicicleta cu roti ajutatoare. Aceasta este la fel de mica precum tricicleta, insa beneficiaza de frane. Biciclete copii 3 ani

spioneaza.ro

Pentru a invata copilul sa isi mentina echilibrul, se poate atat prin utilizarea bicicletei cu roti ajutatoare, fara roti ajutatoare si sprijinit de parinte sau pe 2 roti, fara sa primeasca sprijin. Daca se opteaza pentru folosirea bicicletei cu ajutorul parintilor, atunci copilul trebuie tinut din spate de saua bicicletei sau de umeri, insa nu de ghidon, pentru ca atunci copilul nu va invata sa simta balansarea.

Varsta medie la care un copil trebuie sa invete sa mearga pe bicicleta cu 2 roti este cuprinsa intre 5 si 7 ani, insa exista copii care pot invata mai devreme sau mai tarziu. Purtarea echipamentului de protectie este extrem de importanta, iar copilul trebuie sa se acomodeze cu purtarea castii de protectie inca de la utilizarea tricicletei. In acest fel, parintii nu vor mai intampina dificultati in a-l invata pe copil mai tarziu utilitatea echipamentului de protectie.

Alaturi de casca de protectie, pentru siguranta copilului, este indicat sa se poarte manusile si aparatorile de genunchi si de coate inca de la primele lectii. In felul acesta, frica de a cadea si de a se lovi nu va fi la fel de mare ca in cazul in care echipamentul de protectie lipseste.

zonia.ro

Cand se doreste invatarea mersului pe bicicleta, este de preferat evitarea urmatoarelor greseli, precum folosirea pedalelor inca de la inceput sau utilizarea unei biciclete mai mari cu saua prea sus sau prea jos.

Alaturi de tricicleta, o bicicleta potrivita pentru a invata copii sa mearga pe bicicleta este cea fara pedale, care se aseamana cu prima bicicleta ce a fost vreodata inventata. Pentru a merge pe aceasta bicicleta, copilul se foloseste doar de picioare si se poate concentra doar asupra mentinerii echilibrului.

Invatarea copilului sa mearga pe bicicleta nu este deloc dificila, iar pe site-ul www.alkids.ro pot fi achizitionate biciclete fara pedale, cat si biciclete cu pedale, care ii vor incanta pe cei mici, dornici de noi experiente.

Fie ca optati pentru achizitionarea unei triciclete sau a unei biciclete fara pedale, cat si a unei biciclete cu roti ajutatoare, sau a unei biciclete cu 2 roti, oferiti copilului dumneavoastra posibilitatea de a invata sa mearga pe bicicleta. Apreciata pentru rolul important pe care il detine in sanatatea si dezvoltarea copilului dumneavoastra, o plimbare cu bicicleta va fi considerata distractiva de catre cei mici.


Alte articole:
1.UE ne recomandă mersul pe bicicletă. Riscurile calităţii scăzute a aerului 
2. Proteste la Oradea. Bicicliștii, nemulțumiți că au doar opt kilometri de pistă în oraș
3. Ce e mai bine: să alergi sau să mergi cu bicicleta?
4.Oprescu se laudă la Bruxelles cu piste de biciclete şi cu încurajarea transportului public, în timp ce în Bucureşti situaţia stă cu totul altfel 

Leave a Reply