Cum sa platesti mai putini bani pentru caldura iarna aceasta

spioneaza.ro
Share Button

Cu totii incepem sezonul de incalzire cu un singur scop: sa platim cat mai putini bani pentru caldura. Doar ca nu este chiar cel mai usor lucru de realizat, asa ca la final de sezon, numarul celor care se arata dezamagiti de faptul ca au platit iar o multime de bani pentru caldura este destul de mare.

Cu toate acestea, nici in frig nu poti sa stai, asa ca lasi centrala pornita pentru a-ti garanta confortul termic. Exista insa si lucruri pe care le poti face pentru a plati mai putini bani pentru caldura, care nu implica oprirea in totalitate a sistemului de incalzire.

Despre acestea am decis sa vorbim si noi in randurile urmatoare. Astfel, daca te incadrezi in categoria acelor persoane care nu reusesc niciodata sa faca economii la incalzire, desi iti propui asta mereu, atunci articolul nostru te va putea ajuta sa obtii ce ti-ai propus.

Alege un sistem de incalzire economic

Nu poti folosi o centrala electrica si sa speri ca vei plati putini bani pentru incalzire. Este recomandata alegerea unei centrale economice, iar optiuni sunt o multime chiar si in zonele unde nu exista o retea de gaze. In acest caz, o centrala economica pe lemne se poate dovedi a fi cea mai buna alegere.

Este insa importanta alegerea unui sistem de incalzire care sa consume putin si sa ofere caldura multa, indiferent de combustibilul cu care este alimentata. Practic, in cazul centralelor pe lemne Liepsnele, autonomia poate trece de 30 de ore cu un singur plin de lemne, ceea ce nu e deloc putin.

Va trebui sa te interesezi si de preturile pentru diferite tipuri de combustibil din zona ta. Alege un sistem de incalzire a carui combustibil are un pret accesibil si totodata se afla din belsug in zona in care locuiesti.

zonia.ro

In acest sens, noi iti recomandam sa verifici oferta de pe centrale-lemne-liepsnele.ro, acolo unde vei gasi centrale pe combustibil solid la un pret foarte bun.

Investeste in locuinta ta

Exista o serie de investitii care, odata realizate, iti pot aduce foarte multe economii. Practic, investitiile initiale sunt amortizate in timp, prin urmare putem concluziona ca merita facute din toate punctele de vedere.

Mai exact, ne referim in primul rand la izolarea termica a locuintei. Aici ai la dispozitie doua optiuni: izolarea casei sau reizolarea folosind materiale calitative, in cazul in care daca ai optat doar pentru materiale ieftine atunci cand ti-ai izolat casa initial.

O izolare buna te va ajuta sa pastrezi caldura in casa mai mult timp, iar astfel sistemul de incalzire va functiona mai putin.

Tamplaria poate fi, la randul sau, un alt factor care influenteaza costurile pentru caldura. Iar asta deoarece aerul cald poate iesi catre exterior din cauza tamplariei, iar in acest sens ar trebui sa iei masurile necesare pentru a preveni acest lucru.

Cel mai simplu mod prin care poti reusi sa tii caldura in casa este izolarea tamplariei. O alta varianta, deloc ieftina dar eficienta, este inlocuirea tuturor geamurilor si usilor exterioare cu altele de calitate mai buna.

Un termostat este si el foarte eficient atunci cand vrei sa faci economii pentru incalzire. De aceea ar trebui sa iei in calcul achizitia unui termostat de ambient.

Iar daca vei lua toate aceste masuri, vei reusi cu siguranta sa faci economiile pe care ti le-ai propus.

Leave a Reply